Cele mai murdare locuri din bucatarie

0

Bucataria nu este cel mai curat loc din casa, ba chiar din contra. Afla care sunt cele mai murdare locuri din bucatarie.

cele mai murdare locuri din bucatarie

Mainerul frigiderului. Pe manerul usii de la frigider se gasesc foarte des microbi care provin de la carnea de pui, vita sau porc. Cea mai mare problema din bucatarie o reprezinta contaminarea incrucisata. De exemplu, daca te pregatesti sa tai un pui si ai apucat sa pui mana pe el si apoi vrei sa iei un cutit din sertar, manerul sertatului se va contamina. Spalarea mainilor intre operatii este cel mai la indemana mod de a preveni aceasta problema. Evident curatarea frecventa a frigiderului si a manerului acestuia este o solutie pentru a igieniza unul din cele mai murdare locuri din casa.

Citeste si: 6 pasi spre o casa curata

Prosoapele din bucatarie sunt si ele printre cele mai murdare obiecte. Obisnuiesti sa stergi vesela cu un prosop si apoi sa il lasi in bucatarie? Probabil ca da. Problema este ca un prosop umed este mediul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor. Specialistii spun ca este important sa schimbi prosoapele foarte des si sa folosesti neaparat desinfectant cand le speli.

Citeste si: Cum cureti piscina

Buretii de vase. Chiuveta este printre cele mai murdare locuri din bucatarie si este plina de bacterii precum E-coli sau salmonela. Schimba cat mai des buretele de bucatarie si foloseste cate unul pentru fiecare activitate. Ideal este ca in fiecare zi acestea sa fie desinfectate. Este suficient s ale tii in apa care fierbe pentru cinci minute.

Canalizarea chiuvetei este un pericol pentru intreaga familie. Ai impresia ca daca nu se vede nu exista mizerie? Teava de canalizare este propice pentru dezvoltarea mucegaiului, pentru bacterii si microbi. O data pe saptamana toarna apa fierbinte pentru a ucide toate acei mici intrusi si a curata unul dintre cele mai murdare locuri din casa.

Sursa: ehow

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply