Solutii eco cu ceai pentru intretinerea casei

0

Nu arunca pliculetele de ceai folosite. Avem cele mai bune solutii eco cu ceai pentru intretinerea casei. Toate sunt exceptionale si extrem de utile.  In plus, aceste solutii eco pentru ceai pentru intretinerea casei inlocuiesc produse chimice, dar si pe cele costisitoare.

solutii eco cu ceai pentru intretinerea casei (3)

Citeste si: Trucuri pentru o casa sanatoasa

Curata covoare. Freaca cu delicatete un covor vechi (bine curatat cu aspiratorul inainte) cu un burete inmulat in ceai verde in care ai desfacut si continutul unui plic de ceai. Lasa ceaiul sa actioneze 10-15 minute, apoi aspira. Culorile se vor improaspata, petele vechi o sa dispara. Stropeste covoarele persane cu ceai verde concentrat dupa care aspira. O sa vezi o diferenta remarcabila.

Citeste si: Casele eco, eficiente energetic

Curata podele. Ceaiul negru este una din cele mai bune solutii eco cu ceai pentru intretinerea casei. Acest tip de ceai este ideal pentru a parchetul de culoare inchisa, in timp ce varianta verde a ceaiului este pentru podelele de lemn de culoare deschisa. Taninuri din ceai dau stralucire si culoare podelelor din lemn de esenta tare. Curata parchetul cu o carpa moale pe care ai inmuiat-o in ceai. Sterge si lasa sa se usuce in mod natural.

Citeste si: Curatenia de toamna. Adaptarea casei pentru noul sezon

Curata mobila. Prepara un ceai foarte concentrat din zece pliculete la o cana de apa. Lasa se se infuzeze circa o ora. Solutia rezultata este foarte buna pentru a curata mobila pretioasa, veche, lacuita cu lac natural. Taninul din ceai improspateaza culoarea naturala a lemnului, acopera zgarieturile fine si indeparteaza foarte eficient petele de grasime. Inmoaie o carpa moale in ceaiul foarte concentrat, freaca mobila si sterge apoi cu o carpa moale si uscata. Dintre toate aceste solutii eco cu ceai pentru intretinerea casei aceasta este una dintre cele mai bune.

Citeste si: Curatarea tapetului. Sfaturi si solutii

Curata geamuri si oglinzi. Ceaiul verde concentrat si frunzele de ceai utilizate elimina foarte bine amprentele de pe geamuri si oglinzi. Poti freca geamul cu un plic umed sau curata geamurile cu o solutie rezultata din parti egale de ceai concentrat si alcool.

Citeste si: Utilizari neasteptate pentru servetele umede

Curata vasul de WC.  Aduna mai multe plicuri folosite de ceai verde si lasa-le o noapte intreaga in vasul de toaleta. Frunzele de ceai pot elimina petele imposibil de curatat din partea de jos a vasului de toaleta. Aceasta a fost ultima din lista cu solutii eco cu ceai pentru intretinerea casei, dar si una dintre cele mai eficiente.

Sursa: yahoo

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply