Curatenia de toamna. Adaptarea casei pentru noul sezon

0

Curatenia de toamna nu inseamna doar curatenie in sensul strict al cuvantului, ci este o buna ocazie pentru a adapta casa la noul sezon.

curatenia de toamna

Curatenia de toamna este tonica si aduce energie pozitiva celor din casa. A fi in pas cu vremea de afara este confortabil, te ajuta sa te adaptezi mai usor si iti face viata mai placuta. Curatenia de toamna inseamna aer curat in casa si confort, tocmai pentru ca toamna nu este unul dintre cele mai energice momente ale anului, ba chiar din contra vine cu monotonie si moleseala.   Elimina toate obiecte inutile. Fie ca este vorba despre hainele de vara sau elementele care ti-au adus vara in casa, toate trebuie aranjate in cutii de depozitare si puse la pastrat.

Schimba ordinea hainelor in debarale, sifoniere si fa ordine in cuierul din hol. Pune la indemana cismele de cauziuc, umbrelele si manusile. Un suport nou pentru umbrele si un scurgator cu pietricele, in hol sunt practice si decorative in egala masura.

Citeste si:  Curatarea tapetului. Sfaturi si solutii

curatenia de toamna

Scoate paturile groase. Pune covoare in locurile in care vara ai mers cu picioarele goale.

Schimba husa canapelei si husele fotoliilor. Adauga cateva perne noi si o patura mica si moale pentru fiecare fotoliu.

Citeste si: O casa curata fara efort. Trucuri si idei

Daca obisnuiesti, schimba draperiile si fa o verificare astfel ca toate lampile sa aiba becuri noi. Eventual adauga o lampa noua in casa. Toamna avem nevoie de lumina, mai mult ca in oricare alt anotimp.

Schimba covorasul de la intrare. Este un truc Feng Shui care aduce energie pozitiva in casa.

Citeste si: Utilizari neasteptate pentru servetele umede

Sterge geamurile. E un detaliu important in planul pentru curatenia de toamna. Nu se vor mai prafui daca o sa folosesti o solutie de alcool si glicerina in parti egale. Cand geamurile sunt curate, soarele plapand poate incalzi mai bine locuinta, iar energiile pozitive se inmulesc.

Trece in revista toate plantele din casa si ofera-le ceea ce au nevoie in functie de soi. Schimba-le pamantul si locul, daca este necesar, curata-le, adauga ingrasamant sau pune-le la iernat.

Citeste si: 6 pasi spre o casa curata

Curata electrocasnicele din bucatarie. Curatenia de toamna trebuie sa acorde o atentie speciala bucatariei, pentru ca aceasta camera o sa devina un loc de adunare pentru toata familia.

Improspateaza aerul din toata casa spaland perdelele. Curatenia de toamna impune acest pas.

Trece in revista toate aparatele de incalzit, repara-le, curata-le si tine-le la indemana.

Citeste si: Sfaturi de curatenie pentru a preveni bacteriile sezonului rece

Verifica cosul de fum, burlanele si jgheaburile casei. Vezi daca geamurile se inchid perfect, si repara ceea ce trebuie reparat. Verifica gurile de aerisire ale casei si curata-le.

Sursa: realsimple.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply