Trucuri pentru bucatarie. Idei si opinii

0

Am cateva trucuri pentru bucatarie pentru ca nimeni sa nu mai spuna ca are o bucatarie prea mica, ca bucataria este urata si ca fotografiile din reviste sunt doar fantezii pentru cei care au spatiu la dispozitie si multi bani de investit in amenajare. Parerea mea este ca nu exista bucatarie nici prea mica, nici urata atata vreme cat te implici si o amenajezi, atata vreme cat nu mergi pe poteci batute si, mai ales, cand imprimi locului personalitatea ta.

Trucuri pentru bucatarie

Aceste trucuri pentru bucatarie nu insemna neaparat investitii. In plus cred ca o bucatarie frumoasa nu este una standard, luata dupa modelul celor din reviste ci una facuta de tine, dupa nevoile, gustul si placerea celui care o stapaneste si foloseste. Si asta pentru ca bucataria este sufletul casei asa ca trebuie gandita si facuta cu sufletul.

Citeste si: Idei creative pentru bucatarie

Trucuri pentru bucatarieAtunci cand vorbim despre trucuri pentru bucatarie, trebuie sa intelegi ca vorbim despre idei generale pe care le poti folosi in orice bucatarie, dar ca ceea ce conteza mai mult decat orice idee si orice sfat si orice lista cu trucuri pentru bucatarie este gustul personal.

Cel mai important din lista cu trucuri pentru bucatarie este sa nu cauti perfectiunea

O bucatarie perfecta este lipsita de farmec, tot asa cum o floare de plastic perfecta nu o sa egaleze niciodata frumusetea unei flori vii, imperfecte. Al doilea sfat este acela de a combina si de a indrazni sa-ti amenajezi bucataria asa cum simti. Locul trebuie sa fie in continua transformare sa se modifice si sa adapteze anotimpului, sarbatorilor, stilului de viata si nevoilor familiei. O bucatarie o sa arate intr-un fel primavara si altfel in Ajunul Craciunului, intr-un fel in vacante si cu totul altfel cand incepe scoala.

Cele mai importante trucuri pentru bucatarie stau in detalii. Curatenia, prosoapele de bucatarie, fructele din farfurie, ritmul de crestere al ierburilor din ghiveci sunt doar cateva din detaliile care conteaza.

Trucuri pentru bucatariePentru fiecare bucatarie exista o organizare ideala, iar aceasta este uneori exact cea la care nu te gandesti. Mergi pe solutia dulapurilor suspendate, facute de comanda, pentru ca acestea sunt ideale in bucatariile mici. Nu aglomera peretii si alege sa folosesti polite. Foloseste la maximum peretii si zonele verticale. Intr-o bucatarie peretii incarcati incalzesc decorul si fac locul foarete prietenos, dar este in egala masura o solutie din lista cu trucuri pentru bucatarie.

Citeste si: 10 idei istete pentru bucataria ta

Toata lumea viseaza la o bucatarie mare care sa aiba o insula. Poti avea o insula, eventual pe roti, pe care sa o lipesti de perete cand nu o folosesti. In plus o insula ca cea din imagine este o investitie minima pe care orice tamplar bun o poate face. Las-o nefinista, din lemn natur, adauga elemente de inox pentru agatat prosoape de bucatarie sau alte obiecte si gaseste-i un loc in bucatarie. O sa-ti schimbe radical viziunea asupra acestui loc din casa.

Unul din cele mai bune trucuri pentru bucatarie este cel legat de atentia pe care o dai blatului de bucatarie. Blatul trebuie sa fie in primul rand robust, deoarece pe acesta se vor taia legumele, se va framanta aluatul si se va bate carnea pentru snitel. Cu alte cuvinte, blatul trebuie sa reziste in timp. Este vital sa ai un blat bun. Un blat bun este unul solid, rezistent, care se curata usor, nu se pateaza, care poate face fata la temperaturi inalte si la socuri fara sa ramana cu urme. Cele mai bune sunt cele din piatra, atent finisate. Sunt o investitie care merita facuta.

Trucuri pentru bucatarieNu aglomera bucataria in ideea ca in felul acesta vei avea mai mult spatiu de depozitare. Spatiul de depozitare nu o sa fie niciodata suficient in bucatarie, iar cu cat este mai mult cu atat il vei aglomera mai are. Limiteaza-te la ceea ce este cu adevarat necesar si nu uita sa treci in revista din cand in cand toate cele depozitate pentru a elimina ceea ce nu este necesar. Se spune ca un obiect nefolosit vreme de sase luni trebuie eliminat din bucatarie. Respecta regula!

Citeste si: Amenajare pentru camara din bucatarie

Exista tendinta de a folosi ca obiecte utile in bucatarie multe piese vechi. Scaune, mese, chiar si dulapuri. Este excelent sa faci asta, iar bucataria ta va avea numai de castigat. Pe lista cu trucuri pentru bucatarie la acest capitol recomandarea este de a curata, finisa cu atentie si revopsi toate aceste piede de mobilier inainte de a le utiliza.

O bucatarie frumoasa este o bucatarie luminata corect. Asta inseamna ca trebuie sa ai lumina naturala si cel putin doua alternative de lumina artificiala. Cea din plafon este obligatorie si, uneori, trebuie completata cu spoturi. Este o mare greseala sa crezi ca spoturile sunt potrivite doar in bucatariile moderne. Le poate folosi oricine, in orice bucatarie. Nu uita ca sursele de lumina artificiala corect folosite schimba complet perceptia asupra locului, iar aceste este unul din cele mai bune trucuri pentru bucatarie.

Sursa foto: hepta.ro / ©araraadt /Fotolia

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply