Amenajare pentru camara din bucatarie

0

Amenajare pentru camara din bucatarieAcestea este un articol pe care il dedicam femeilor pentru ca avem cateva idei de amenajare pentru camara din bucatarie. Vorbim despre apartamente si case normale care au, ca anexa in bucatarie, o camara.

Ideile de amenajare pentru camara din bucatarie depind de cateva detalii: daca aceasta are sau nu aerisire individuala si daca este mare sau mica. Daca exista aerisire acesta este ideala pentru a depozita fructe si legume dar si conserve, daca nu are o gura de aer poti monta un ventilator care sa primeneasca spatiul in acesta incapere.

Solutiile de amenajare pentru camara din bucatarie depind de spatiul de care aceasta dispune. O camara mare este un loc ideal pentru a depozita alimente neperisabile sau chiar unele din electrocasnicele pe care le folosesti mai rar.

Citeste si: Buna organizare in camara. Trucuri, sfaturi si idei

Dar, indiferent de aceste detalii, cea mai buna solutie de amenajare pentru camara din bucatarie o reprezinta rafturile. Organizarea camarii cu rafturi este cea mai eficienta. Foloseste rafturi cu inaltimi diferite in asa fel incat sa poti aseza cu usurinta si obiecte mici si mari si pentru o buna gestionare a spatiului. Laditele de lemn si cosurile de nuiele sunt ideale pentru a depozita legumele si fructele care se pot pastra la temperaturi de confort, dar la intuneric.

Adauga un rastel pentru sticle de vin. Este o buna solutie de amenajare pentru camara din bucatarie.

In ceea ce priveste alimentele neperisabile cea mai buna solutie o reprezinta borcanele si recipientele din sticla pentru amenajare pentru camara din bucatarie, acestea fiind cele care iti permit sa vezi imediat unde se afla ceea ce cauti.  In plus borcanele de sticla sunt refolosibile, mai ales daca sunt din categoria celor care au capace cu arc. In rest utilizeaza cuti si cutiute de plasti si caryon rezistent ideale pentru organizarea din camara. O spun din propria mea experienta. Si tot din experienta, un sfat: etichete autoadezive care sa te ajuta sa gasesti imediat ceea ce cauti.

Citeste si: Cosuri de depozitare. Un model pentru fiecare colt din casa

Orice solutie de amenajare pentru camara din bucatarie ai folosi una din conditii pentru eficienta este sa pastrezi ordine si sa verifici periodic ceea ce se afla in camara. Elimini riscul ca alimentele sa se strice sau sa se altereze.

Citeste si: Spatii de depozitare. Idei si solutii inspirate

Amenajare pentru camara din bucatarieIa in calcul si aceste cateva sfaturi: camara trebuie igienizata total o data pe an, cel mai bine toamna. Poti repeta opratiunea si primavara.

Dezinfecteaza si curata bine peretii pentru a indeparta mucegaiurile si a distruge microorganismele. Verifica rafturile, curata si usuca bine zonele umede, daca exista. Sterge rafturile si laditele cu sustante care indeparteaza mucegaiurile.

Tine rafturile sunt invelite in hartie, pentru ca aceasta protejeaza foarte bine lemnul si absoarbe umezeala. Hartia trebuie schimbata periodic, atunci cand sunt depuneri de praf sau pete.

O amenajare pentru camara din bucatarie eficienta este secretul pentru o bucatarie organizata, dar si pentru bucate gustoase, pentru ca in camara trebuie sa gasesti mereu toate acele ingrediente care pot pastra in casa pentru perioade mai mari de timp.

Sursa foto: Dan Vezentan, revista Casa si Gradina si ©fotografiche/Fotolia/

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply