10 idei istete pentru bucataria ta

0

O idee buna este utila oricui, oricand, cu atat mai mult 10 idei istete pentru bucataria ta. Bucataria trebuie sa fie locul cel mai cald si prietenos al casei, pentru ca aceasta incapere, indiferent de cat de mare sau de mica este, indiferent cate este de moderna sau de bine utilata, este sufletul casei.

10 idei istete pentru bucataria ta

Am facut o lista cu 10 idei istete pentru bucataria ta, pe care le poti folosi sau adapta in functie de detaliile de design ale propriei tale bucatarii. Toate aceste idei se pot pune in aplicare, pentru fiecare in parte fiind vorba despre investitii mici si multa organizare

Citeste si: De ce sa-ti faci bucatarie cu mobila de comanda

Utilizari multiple. Masa din bucatarie poate sa fie si biroul de acasa. Intr-un sertar sau intr-un raft, sau int-un cos poti depozita ceea ce iti trebuie (instrumente, dosare, creioane). Este foarte placut sa lucrezi acasa in bucatarie, mai ales ca poti avea parte de multa liniste si mult confort. In bucatarie, intr-unul din dulapuri, sau chiar intr-un sertar poti pune imprimanta, de exemplu. O ai la indemana, dar nici nu sta la vedere in casa si o si protejezi de praf.

10 idei istete pentru bucataria taPune in bucatarie, la vedere un panou pentru note, memo-uri, facturi scadente sau alte amanunte pe care trebuie sa le rezolvi. Statistic, 90% din oameni trec prin bucatarie inainte de a pleca din casa, asa ca iti vei aminti detalii pe care le-ai putea uita. Un panou de pluta, o placa metalica cu magneti este o investitie minima care este utila si care coloreaza atmosfera in bucatarie.

Utilizeaza cu eficienta toate posibilele spatii de depozitare. Este una din cele 10 idei istete pentru bucataria ta: o placa asezata sub masa, la o inaltime mai mare ca sa nu te incomodeze poate sa fie un loc excelent pentru depozitat. Poti sa folosesti cutii, cosuri de depozitare sau sa gasesti alte solutii practice pentru tine. Oricum locul trebuie utilizat. O alta solutie buna este sa transformi masa intr-un dulap in toata regula. Piezi in ceea ce priveste confortul, dar beneficiile sunt evidente.

Citeste si: Amenajare pentru camara din bucatarie

Rafturi sau sertare? Care din cele doua solutii este cea mai practica? Rafturile! Punem informatia in lista celor 10 idei istete pentru bucataria ta cu precizarea ca rafturile sunt mai utile atunci cand inaltimea acestora este judicios planificata. O bucatarie practica are sertare, iar in acestea trebuie asezate mereu doar obiectele frecvent folosite. Spatiul sertarelor remane in buna masura neutilizat asa ca dimeniunile acestora trebuie facute pe masura obiectelor pe care le vei depozita. Si daca nu poti face sertare pe masura, atunci depozitezi obiectele pe masura capacitatii sertarelor.

Citeste si: Idei mici pentru o bucatarie mare

Una din cele mai bune sfaturi pentru o bucatarie practica este aceea de a repartiza eficient, in numar suficient sursele de curent electric. Este una din cele 10 idei istete pentru bucataria ta. Acestea trebuie sa fie prize de putere care sa poata sustine consumul mare de energie electrica din bucatarie. Este necesar sa ai la indemna si un prelungitor. Cu certitudine vei avea nevoie de el.

Iluminatul este unul din detalaiile care pot schimba complet o bucatarie. In lista cu 10 idei istete pentru bucataria ta recomandarea este aceea de a folosi spoturi pentru zonele de lucru, o lumina centrala pentru tot spatiul si, daca ti-ai organizat un spatiu de lucru in bucatarie, neaparat o sursa de lumina suplimentara. In ceea ce priveste lumina naturala, acesta este un bun esential in bucatarie, asa ca foloseste perdele doar daca geamurile sunt puternic luminate si mari. In rest perdeaua nu este deloc necesara in bucatarie.

Citeste si: 5 idei simple pentru bucatarie

10 idei istete pentru bucataria taIn lista cu 10 idei istete pentru bucataria ta o adaugam si pe aceea ca intr-o bucatarie mica nu trebuie sa ramana pereti liberi. Spatiul trebuie utilizat riguros bucatica, cu bucatica, dar fara a lasa impresia generala de sufocare. Solutia sta in rafturi deschise, in culori pastelate pentru pereti si mobila. O buna solutie care permite si folosirea spatiului vertical si jocul cu dimensiunile intr-o bucatarie mica este sa colorezi peretii in tonuri diferite. Vei da amplitudine si vei face sa dispara senzatia de prea plin, din cauza dulapurilor si a rafturilor verticale.

Citeste si: Rafturi deschise in bucatarie

Foloseste scaune care se pot plia sau aseza unele peste altele pentru a gestiona eficient spatiul. Scaunele sunt un rau necesar in bucatarie asa ca trebuie alese cu maxima atentie, principalul criteriu fiind eficienta lor.

Utilieaza bucataria. Sfatul din seria celor 10 idei istete pentru bucataria ta este sa cumperi doar intrumente cu adevarat utile. Cea mai buna alegere o reprezinta cele multifunctionale. Un aparat de bucatarie bun inseamna economie de timp si spatiu in bucatarie.

Renunta la sabloane si la reguli atunci cand iti organizezi bucataria. Este bucataria ta deci trebuie sa fie pe masura nevoilor si stilului tau de viata, nu dupa reguli si canoane. Deci tot ceea ce iti este util in bucatarie isi gaseste loc in lista celor 10 idei istete pentru bucataria ta.

Sursa foto: ©jacekkadaj/Fotolia / ©victorzastol’skiy/Fotolia / ©Photographee.eu/Fotolia /

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply