De ce sa-ti faci bucatarie cu mobila de comanda

0

De ce sa-ti faci bucatarie cu mobila de comanda (1)Din experienta proprie iti recomand sa-ti faci bucatarie cu mobila de comanda. E o vorba: tot patitul e priceput! Asa si eu. Sa-ti povestesc, si sa te sfatuiesc de ce este mai bine sa-ti faci bucatarie cu mobila de comanda.

Bucatariile obisnuite sunt de cele mai multe ori mici sau medii. Ofertele bucatariilor de gata sunt fie prea mici, fie prea mari, iar varianta modulelor combinate este o alta bataie de cap pentru ca piesele nu se imbina, nu se potrivesc si arata impreuna ca puse cu furca.

Asa ca dupa vreo doua luni in care am sacrificat toate zilele libere cautand combinata optima intre pret, dimensiune si aspect m-am oprint intr-o tamplarie de cartier unde am gasit in mod surprinzator si intelegere si bunavointa pentru cererile mele si un pret bun (dupa ce a fost negociat cu incapatanare de ambele parti).

Citeste si: Plante potrivite pentru bucatarie

O bucatarie cu mobila de comanda este pe gustul tau, este facuta din materiale bune, ai posibilitatea sa alegi clar culoarea si elementele de feronerie, este perfecta pentru spatiul si modul in care este origanizata bucataria, este functionala si adaptata nevoilor tale si, nu in ultimul rand, este creatia ta.

Daca iti faci bucatarie cu mobila de comanda tine cont de cateva detalii

In primul rand stabileste exact ce vrei si care sunt nevoile reale. La final am ajuns la concluzia ca dulapurile suspendate sunt ceva mai inalte de cat ar fi fost necesar, iar la unul din dulapurile de jos era mai bine daca il faceam doar cu rafturi. Ia niste cutii de carton, ziare si imagineaza la modul real bucataria.

O sa-ti dai seama mult mai bine ce si cum ai nevoie decat daca te vei limita la un plan pe hartie, oricat de riguros ar fi acesta in ceea ce priveste dimensiunile.

Citeste si: Patru motive sa iubesti blaturile laminate

Nu uita sa iei in calcul directia in care se deschide usa si fereastra sau usa de la balconul din bucatarie. Verifica si tine cont de locul in care se afla prizele si teava de gaz si evalueaza corect (luand in calcul si bugetul) eventualele modificari. Sunt detalii, dar iti pot da tot planul peste cap.

Alege mobila in doua nuante. Este mult mai simpatica si mai practica pentru bucatariile normale si, culmea, pretul este mai mic in varanta in care mergi pe bucatarie cu mobila de comanda. Asta nu inseamna ca nu poti merge pe o singura culoare. Ia mostre si compara cu faianta, gresia sau culoriile pe care deja le ai in bucatarie. Te vei stabili mai usor la solutia optima.

De ce sa-ti faci bucatarie cu mobila de comanda (2) - CopyCauta posibile modele care iti plac si inspira-te. Nu te grabi si pune deoparte ceea ce iti place. Un tamplar bun poate face orice model. Daca tamplarul spune ca nu poate, cauta fara reticente altul. Insista cerand ce-ti place tie, nu ce se poarta, ce vrea mesterul sau ce le-ar placea prietenilor.

Citeste si: Masa de bucatarie rotunda

Stabileste pana la detaliu organizarea interioara a spatiului din dulapurile pentru modelul de bucatarie cu mobila de comanda. Este esential.

Uita-te la modele in magazine, in reviste sau pe internet si selecteaza din acele compartimentari interioare numai sectiunile care te intereseaza si care sunt functionale pentru tine. Tine cont de nevoile tale personale de a depozita lucrurile. Exista uneori tipuri de compartimentari la care poate nu te-ai fi gandit, asa ca insipra-te. Viziteaza magazinele cu mobila foarte scumpa. Au idei si solutii excelente.

Stabileste un buget si nu-l depasi. Cauta firme care realizeaza mobila pe comanda. Unele dintre ele fac adevarate opere de arta. Stabileste firma cu care vei lucra dupa ce vezi mai multe oferte. Cere sa vezi piesele lucrate anterior ca sa-ti dai seama concret de calitatea lucrarii. Cere sa-ti fie inclus in pret transportul si asamblarea. Alege feronerie scumpa si de buna calitate. Este o investitie esentiala. Alege materiale de calitate pentru piesele de mobilier.

Citeste si: Cum alegi hota pentru bucatarie

In cazul in care mergi pe bucatarie cu mobila de comanda masoara de zece ori. Verifica masuratorile. Dupa ce faci comanda pentru bucatarie cu mobila de comanda cere si stabileste precis termen de finalizare.

Citeste si: Mobilier mobil in bucatarie

Frumusetea si avantajele pentru bucatarie cu mobila de comanda este aceea ca poti alege si poti stabilii exact ce vrei asa ca foloseste-ti la maximum imaginatia si fii pretentioasa. Nu-i usor sa-ti faci bucatarie cu mobila de comanda dar este mult mai eficient, iar rezultatul final peste asteptari.

Sursa foto: revista Casa si gradina

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply