Plante potrivite pentru bucatarie

0

Plante potrivite pentru bucatarie (2)Plantele decorative sunt cele mai frumoase accesorii ale unei locuinte, fiecare incapere avand plantele ei. O lista cu plante potrivite pentru bucatarie este utila, cu atat mai mult cu cat bucatariile nu ofera conditiile tocmai ideale pentru plantele de casa. Toate aceste plante potrivite pentru bucatarie au nevoie de un loc insorit, au nevoie de umiditate si de aer curat, dar si de o temperatura constanta.

Citeste si: Gradina cu ierburi aromate din bucatarie

Pervazul ferestrei este locul traditional unde pot sta plante potrivite pentru bucatarie. Dar le poti agata, le poti fixa pe rafturi la inaltimea ferestrei. In lista cu plante potrivite pentru bucatarie se afla plantele aromatice care cresc fumos si sanatos, sunt prolifice si se adapteaza usor la conditiile din bucatarie. Menta, cimbrul rozmarinul cresc bine in bucatarie. La fel si maghiranul, tarhonul, usturoiul, busuiocul si salvia.

Citeste si: Masa din bucatarie. Cum o alegi

Lista cu plante potrivite pentru bucatarie este insa mai lunga. bucuria de a avea aceste plante in bucatarie este dubla. Pe langa faptul ca aceste plante potrivite pentru bucatarie se vor dezvolta in armonie in aceasta incapere, ele vor improspata bucatara.

Citeste si: Cele mai murdare locuri din bucatarie

Lamaiul pitic este ideal in bucatarie. Dintre toate aceste plante potrivite pentru bucatarie lamaiul pitic este unul din cei dificili.

Are nevoie de caldura, lumina si nu suporta curentii de aer. Dar este rezistent la schimbarile de temperatura si nu este deranjat de aburi si umezeala.

Plante potrivite pentru bucatarie (4)

Violeta africana, sau violeta de Parma este o planta vesela, mereu inflorita si perfecta pentru bucatarie. Iubeste lumina si caldura de aceea este indicat sa fie amplsata in apropierea ferestrei de la bucatarie.

Citeste si: Cum ingrijesti feriga in gradina si in apartament

O alta planta potrivita pentru bucatarie este si begonia. Aceasta este foarte frumoasa si la fel de vesela precum planta prezentata anterior.

Pe lista cu plante potrivite pentru bucatarie se mai numara: cactusi, feriga si muscatele pitice.

Sursa: houseplantsguru.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply