Masa din bucatarie. Cum o alegi

0

Dupa chiuveta din bucatarie, masa din bucatarie este unul din cele mai necesare, practice si folosite obiecte din casa. Cum o alegi? Masa din bucatarie trebuie sa implineasca cateva conditii, sa se adapteze la mobila din bucatarie, dar sa tina cont si de numarul membrilor familiei.

masa de bucatarie

Rezistenta reprezinta cea mai importanta conditie pentru o masa din bucatarie buna. Masa trebuie sa fie solida, rezistenta, realizata din materiale de buna calitate si sa aiba o suprafata utila care sa acopere necesarul real al familiei. Dimensiunea pe care o are masa din bucatarie este un detaliu care conteaza in apartamentele noastre mici.

Citeste si: Podeaua din bucatarie. Ce alegi

Nu cumpara o masa de bucatarie in ton cu restul mobilei de bucatarie. Foarte des, si foarte multi fac aceasta greseala. Vei uniformiza bucataria si vei pierde din personalitatea acesteia. Masa din bucatarie poate si trebuie sa fie altfel. Alt material, alta culoare, alt stil, dar chiar si asa trebuie sa se incadreze in restul elementelor din bucatarie.

untitled2

O buna solutie pentru masa de bucatarie este alegerea unui model pliant sau rabatabil. Vor avea loc la masa toti ai casei, dar si spatiu atunci cand in bucatarie nu se mananca. O varianta o reprezinta mesele extensibile.

Citeste si: Cum alegi chiuveta din bucatarie

Cele mai des alese sunt mesele de bucatarie de forma dreptunghiulara, care este cea mai echilibrata din punct de vedere al spatiului folosit din cel pe care il are bucataria si spatiul de lucru pe care masa din bucatarie il ofera.

masa de bucatarie

Alternative la care merita sa te gandesti sunt masa patrata si cea rotunda. Daca prima se incadreaza usor, cea rotunda, chiar daca este foarte frumoasa este greu de inserat in spatiile relativ mici ale bucatariilor noastre. Mesele rotunde ideale sunt cele care are un diametru de cel putin 90 de centimetri.

masa de bucatarie

Citeste si: Fier forjat în bucătărie

In ceea ce priveste materialul din care este facuta masa de bucatarie, ideal este lemnul masiv. Sunt bune si combinatiile intre lemn si placi de marmura, sau alte blaturi grele care sa acopere masa si care sa ofere acestora stil si greutate. Si la propriu, si la figurat.

O masa cu blatul de sticla este o solutie daca spatiul este destinat exclusiv locului pentru mancat, dar daca masa este locul de lucru pentru bucatarit, formula optima este masa de lemn acoperita cu materiale rezistente, naturale si usor de intretinut. Si o masa de metal este o buna idee pe care trebuie sa o iei in calcul, pentru ca este foarte placut ca masa de bucatarie sa fie altfel decat restul mobilelor din bucatarie.

Sursa foto: homedesignlover.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply