Podeaua din bucatarie. Ce alegi

0

Pentru podeaua din bucatarie ai mai multe optiuni. Gresie, linoleum, parchet. Ce alegi? Si mai ales, de ce alegi ceea ce alegi?

podeaua din bucatarieIti usuram decizia si aducem argumente pro si contra pentru fiecare varianta in parte si pentru a lua decizia pe care o vei lua pentru bucataria ta in cunostiinta de cauza.

Podeaua din bucatarie – gresie

Gresia este prima alegere in bucatarie. Cu certitudine este cea mai practica alegere, motiv pentru care este si cea mai frecventa. Combinatiile de forme, culori si dimensiuni este aproape infinita. Poti sa alegi chiar si culori foarte indraznete: portocaliu, visiniu, verde. Ideea este buna si interesanta asa ca merita pusa in practica. Gresia trebuie sa fie fie in ton cu restul mobilierului din bucatarie, fie intr-o nota contrastanta puternica. Prima solutie este ideala in bucatariile mici, a doua in cele mari, luminoase si sofisticate.

Citeste si: Efectul gresiei portelanate

Un dezavantaj daca alegi gresie este acela ca aceasta mentine racoarea, fapt placut vara, dar inconfortabil in sezonul rece. In plus daca nu alegi o gresie de foarte buna calitate, aceasta se erodeaza in timp in zonele foarte circulate. Lipirea gresiei trebuie facuta foarte bine, pentru ca rezistenta acesteia la socuri depinde de aceast pas de montaj.

podeaua din bucatarie

O alegere ideala pentru podeaua din bucatarie

Parchetul este o buna solutie pentru podeaua din bucatarie. Formula este de preferat in cazul bucatariilor deschise si de regula cel mai bine este sa alegi un parchet care sa-l continue pe cel din camera de zi si hol. E bine sa alegi un parchet masiv, mai dur, care sa reziste la umiditatea si la socurile pe care le poate suferi in bucatarie.

Citeste si: Parchet si gresie in baie

Nu alege parchet din lemn de brad pentru bucatarie, pentru ca este moale si se zgaraie usor. Parchetul din bambus este insa o buna alegere. O solutie de compromis este sa combini parchetul cu gresia.

Nu prea exista dezavantaje, in varianta parchet in bucatarie, atata vreme cat alegi un parchet potrivit locului.

podeaua din bucatarie

Linoleumul, cea mai ieftina solutie

Aparent pare o solutie lipsita de calitati estetice si practice si cu toate acestea, din anumite puncte de vedere linoleumul pentru podeaua din bucatarie pare sa fie cea mai buna alegere. Linoleumul este o alegere simpla, practica si ieftina. Exista o multime de modele: unele imita impecabil gresia si parchetul, iar altele au culori extraordinare.

Bine lipit si bine intins lionoleumul este o solutie foarte buna pentru bucatarie. Este usor de intretinut, este comod, “cald” si rezistent la socuri.

Citeste si: Cum alegi linoleumul. Idei si sfaturi

In afara de ideea ca in bucatarie nu ai nici gresie, nici parchet, nu gasesc dezavantaje pentru linoleum  pentru podeaua din bucatarie. Un sfat: trebuie foarte bine lipit, foarte bine imbinat si foarte bine intins. In felul acesta se previne infiltrarea apei, singura care ii poate aduce prejudicii in timp.

Sursa: diynetwork.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply