Cum alegi linoleumul. Idei si sfaturi

0

Pardoseala din pvc sau linoleumul cum este cunoscut de toata lumea reprezinta cea mai la indemana si ieftina solutie pentru incaperile locuintei. Solutia este cu circa 70% mai ieftina comparativ cu alte sisteme de acoperire si finisare a podelelor (lemn sau gresie).

linoleum

Linoleumul este usor de montat si de intretinut si are o durata de viata indelungata, fiind una din cele mai populare formule pentru acoperirea podelelor.

Intrebarea este ce fel de linoleumul alegi: cu insertie sau printat. In cazul linoleumului cu insertie incorporarea culorilor se face in pelicula de vinil, iar pe linoleumul printat modelul este imprimat pe suprafata. Primul este mult mai rezistent in timp, al doilea se sterge mai usor mai ales fdaca nu-l intreti cum trebuie.

Citeste si: Cum organizezi camera scolarului

Linoleumul se poate pune cu usurinta. De regula se vinde sub forma de fasii late de 2 sau 4 metri, dar exista si dimensiuni intermediare. pentru lipirea acestuia se foloseste un adeziv special pentru pardoseala din PVC. Exista si dale de linoleum au dimensiunea de 30 x 30 centimetri, iar grosimea lor permite obtinerea unor suprafete uniforme fara a se cunoaste imbinarile.

linoleum

Avantajul dalelor PVC este ca atunci cand ai de inlocuit o suprafata deteriorata, procedura este usor de realizat. Dezlipesti si inlocuiesti.

Citeste si: Efectul gresiei portelanate

Linoleumul se preteaza in orice incapere, iar modelele si culorile sunt foarte variate. Linoleumul se poate monta pe ciment, gresie, pardosela de lemn sau peste un linoleum vechi. Este rezistenta la trafic si la umezeala si este o solutie care se preteaza in orice incapere.

Citeste si: Parchet in bucatarie. Cum il alegi

Suprafetele acoperite cu linoleum nu necesita ceruire si se curata usor. Partea mai neplacuta este ca prin structura sa linoleumul atrage praful. Pote fi sters cu apa si un detergent specific, ceea ce ii ofera un aspect curat, placut si stralucitor.

Desi pare o inventie moderna, linoleumul exista aproape in forma incare este utilizat si azi, din  1850, fiind inventat de britanicul Frederick Walton.

Sursa: wikipedia

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply