Gradina cu ierburi aromate din bucatarie

0

Gradina cu ierburi aromate din bucatarie inseamna ca o sursa practic inepuizabila de de plante aromate, proaspete pentru tot ceea ce pregatesti in casa. O gradina cu ierburi aromate in bucatarie este usor de ingrijit pentru ca acestea nu cresc foarte mari, sunt spornice si asigura si un decor frumos bucatariei.

gradina cu ierburi aromate

Plantele aromatice care se preteaza cel mai bine pentru a fi crescute in gradina cu ierburi aromatice din bucatarie sunt: busuiocul, patrunjelul, mararul, dar si cimbrul, menta si arpagicul.

Citeste si: Decoratiuni de vara cu plante aromatice

Pentru o gradina cu plante aromatice reusita trebuie sa respecti cativa pasi.

Pasul 1

Foloseste vase individuale pentru fiecare tip de planta. Pune un centimetru de pietris in partea de jos a vaselor. Umple recipientele pana la jumatate cu pamant special de flori si adauga ingrasamant organic.

Pasul 2

Alege ierburile aromatice pe care vrei sa le ai mereu proaspete in functie de conditiile din bucataria ta. Unele au nevoie de multa lumina, altele prefera umbra. Planteaza rasadurile sau semintele. E mai simplu cu rasaduri si mai ieftin cu seminte.

Citeste si: Plante aromatice de vara

gradina cu ierburi aromate

Pasul 3

Plantele pot fi “recoltate” in circa doua-trei saptamani dupa plantere. In acest timp uda cu atentie ierburile aromatice. Roteste periodic vasele din gradina cu plante aromatice din bucatarie, pentru ca acestea sa creasca uniform si sa nu se incline spre lumina.

Citeste si: Flori in ghiveci si secretele lor

Pasul 4

Poti rupe sau taia frunzele din tufele de plante aromatice, dar niciodata prea mult. Uda zilnic plantele si ofera-le constant ingrasaminte naturale. Indepartarea florilor plantelor din gradina cu ierburi aromate din bucatarie, indeseste frunzele.

 

Sursa: samsclub.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply