Cum alegi hota pentru bucatarie

0

hota pentru bucatarieHota pentru bucatarie nu este un moft ci o necesitate. Mirosurile si aburul, care creste umiditatea in casa, sunt absorbite si eliminate cu ajutorul acestui minunat aparat, absolut necesar mai ales daca ai o bucatarie deschisa spre living.

Ca sa-ti fie cu adevarat folositoare trebuie sa iei in calcul cateva aspecte atunci cand alegi hota pentru bucatarie. Datorita acestui minunat aparat mirosurile nu se raspandesc in casa, iar aburul, funinginea, fumul si grasimea nu se depun pe tavan, pe pereti sau pe mobila.

Hota pentru bucatarie poate sa fie incorporabila sau independenta, cu putere mare, sau medie de absorbtie, avand obligatoriu si un sistem care micsoreaza zgomotul. Exista hote pentru bucatarie cu senzori si hote progamabile.

Ce trebuie sa stii cand alegi hota pentru bucatarie?

Puterea hotei si capacitatea de absorbtie depinde de puterea ei si este raportata la un interval de timp. Producatorul indica calitatile si capacitatea hotei in conditii ideale de functionare, rar intalnite intr-o bucatarie normala, as aca o hota cu o capacitatea mare pe ora este esentiala.

Burlanul de evacuare ideal are circa 2 metri, iar daca este mai lung de atat are nevoie de un sistem suplimentar de ventilatie care sa ajute drenajul aerului,  si niciodata mai mult de doua coturi. Coturile trebuie realizate in unghi drept.

Citeste si: Cum te feresti de umezeala in casa

Capacitatea hotei din bucatarie trebuie sa fie in acord cu domensiunea bucatariei. Pentru o bucatarie cu suprafata de 7 mp, de exemplu, poti alege o hota cu capacitate mica, dar pentru o bucatarie peste 8 mp ai nevoie de o hota puternica. Conteaza si inaltimea bucatariei. Cu cat este mai inalta, capacitatea hotei trebuie sa creasca pentru ca aceasta sa-si pastreze randamentul.

Citeste si: Bucataria deschisa spre living

Alege o hota pentru bucatarie cu evacuare exterioara, pentru ca cele fara evacuare sunt mult mai costisitoare si au o capacitate mica. Acestora din urma trebuie sa le schimbi periodic filtrele, foarte scumpe.

Citeste si: Hota cu design deosebit

Un sfat: o hota pentru bucatarie cu latime mare este mai eficienta chiar si la capacitate mica. Latimea minima a hotei trebuie sa fie egala sau mai mare decat latimea aragazului. Inaltimea de montare a hotei are valori standard. Daca folosesti gaz, hota se monteaza la 80 centimetri de la suprafata, pentru a preveni aprinderea stratului de grasime acumulat in filtre, iar daca plita este electrica hota poate fi instalata la inaltimea de 70 centimetri.

Sunt: wikipedia.org

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply