Bucataria deschisa spre living

0

Bucataria deschisa spre living este o solutie extrem de avantajoasa, simplu de realizat, practica si generatoare de spatiu. Solutia aceasta si organizarea casei cu bucataria deschisa spre living se preteaza si in apartamentele clasice si in casele unde compartimentarea o faci dupa pofta inimii.

Bucataria deschisa spre living (2)

Citeste si: Bucatarie rustica

Pentru toate solutiile in care se foloseste bucataria deschisa spre living, cele doua incaperi formeaza impreuna un spatiu deschis si aerisit. Eficienta in cazul in care se apeleaza la aceasta solutie de origanizare, si mergi pe ideea de a avea bucataria deschisa spre living, trebuie neaparat luate in calcul cateva detalii.

In primul rand este necesara delimitarea clara a celor doua spatii. Apoi este in egala masura necesar ca cele doua zone sa aiba elemente comune si sa se continue firesc unul cu altul. Asta inseamna ca poti folosi podele facute din acelasi material, dar pereti zugraviti diferit, de exemplu. O alta combinatie care ofera aceasta unitate unde se pastreaza individualitatile este cea cromatica. Bucataria poate fi realizata in nota cromatica aleasa pentru accente de culoare in living.

Citeste si: Mobilier mobil de bucatarie

Mobilierul pentru bucataria deschisa spre living este bine sa fie facut de comanda, pentru ca in felul acesta gasesti solutia optima in ceea ce priveste forma, culoarea si compartimentarea bucatariei, in conditiile in care aceasta este vizibila din orice punct al camerei de zi.

Bucataria deschisa sper living ofera un plus de spatiu, prin eliminarea peretilor, astfel ca daca vrei poti merge pe solutia placuta estetic a unei mese rotunde. Este perfecta atunci cand ai un copil mic (poti fi sigur ca nu se loveste de colturi) si este foarte functionala (pot incapea mai multi musafiri la cina).
Din cazul spatiului deschis bucataria trebuie atent utilata. Este obligatoie o hota de mare putere care sa elimine aburul si mirosul, si trebuie asigurata o foarte buna luminare a spatiului. Una din marile probleme pe care le au aceste solutii cu bucatarie deschisa spre living este aceea ca se pierde o parte din lumina naturala din aceasta zona, desi nu este obligatoriu sa se intample asta.

Sursa foto: Revista Casa si gradina/ Dan Vezentan

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply