Mobila din lemn nefinisat

0

Mobila din lemn nefinisat este o provocare pe care trebuie sa o incerci pentru casa ta. Mobila din lemn nefinisat nu se demodeaza niciodata, este extrem de frumoasa, are o personalitate unica si, foarte important, se incadreaza in orice decor indiferent daca este unul rustic, clasic sau modern. Versatilitatea pe care o are mobila din lemn nefinisat vine din forma “bruta” pe care acest gen de mobila o expune si o transmite in casa.

Mobila din lemn nefinisat (2)

Mobila din lemn nefinisat este supusa unui proces minim de finisare. Imbinarile sunt evidente, iar formele sunt voit “din topor”. Lemnul nefinisat este foarte bine slefuit si de regula are o  minima protectie fiind lacuit cu o solutie incolora, pentru a fi protejat de impuritati, grasime si urme. Mobila din lemn nefinisat este abraziva si poroasa astfel ca murdaria se depune mai usor si este greu de indepartat.

Mobila din lemn nefinisat (4)Lemnul nefinisat nefiind protejat de grund, lac sau vopsea este mult mai vulnerabil in fata umezelii. Problemele dispar daca aceste piese de mobilier sunt lacuite. Pentru interior este suficient, frumusetea lemnului natur nefiind cu nimic alterata.

Citeste si: Mobila din arbore de cauciuc 

Despre mobila din lemn natur se poate spune ca este “libera”, naturala, ecologica si are interventii minime din partea omului. Forma este cea care defineste acest tip de mobila din lemn nefinisat si care ii da caracter rustic sau modern.

Mobila de lemn nefinista este potrivita in toate incaperile din casa. Piesele rustice sunt perfecte in hol si in domitor, imprimand un aer linistit primitor si calm incaperii. In bucatarile liniile drepte si regulate sunt cele mai bune alegeri. In bucatarie mobila din lemn nefinista trebuie sa fie lacuita si tratata pentru a-i pastra frumusetea.

Piese de mobila din lemn nefinisat se potrivest si unui decor modern, dar si ca spatiu de lucru.

Mobila din lemn nefinisat (3)Citeste si: Trei mese spectaculoase

In ceea ce priveste esenta din care sunt facute piesele mobilier din lemn nefinisat, lemnul de brad si cel de fag, mai tare, sunt cele mai folosite. Se utiliza si stejar sau nuc, dar aceste solutii le poti avea daca le faci pe comanda.

La capitolul avantaje pentru mobila din lemn nefinisat trebuie trecut pretul mai mic, posibilitatea de a vopsi sau lacui piesele in culoarea pe care o preferi, eventual dupa un timp, ceea ce ofera acestor piese de mobilier o noua viata. Exista si ateliere care pot finisa corpurile de lemn nefinisat si nu costa mult.

Citeste si: Stil si organizare intr-o casa de vis

Mobila din lemn nefinisat este delicata si trebuie ingrijita cu atentie. Nu o poti sterge decat cu o carpa uscata si moale, nu pot folosi solutii pentru mobila pentru ca se pateaza si-si pierde farmecul.

Sursa foto: BAUFRITZ si revista Casa si gradina

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply