Mobila din arbore de cauciuc

0

Mobila din arbore de cauciuc (2)Mobila din arbore de cauciuc intra in categoria pieselor de mobilier foarte rezistente. Arborele de cauciuc este un lemn de esenta tare, similar stejarului. Prima caracteristica pe care o are mobila din arbore de cauciuc este durabilitatea, rezistenta la deformari, uzura si fisuri.

Mobila din arbore de cauciuc este greu zgariat ceea ce o face ideala pentru podele si lemnaria din casa – usi, rame de ferestre, dar si obloane si alte piese de  mobilier de folosinta indelungata. Lemnul de arbore de cauciuc nu suporta deformari in timp si accepta o gama variata de finisaje.

Citeste si: Mese pliante: solutia perfecta pentru casele noastre

Mobila din arbore de cauciuc are insa si o alta calitate care o face extrem de utila in casa. Poate fi usor modelata in linii curbe avand excelente calitati de prelucrare. Poate fi indoit pana la 90 de grade prin aburire sau fierbere, dar isi pastreaza rezistenta remarcabila timp indelungat. Rezitenta lemnului si posibilitatea de modelare fac din lemnul arborelui de cauciuc o alegere extrem de practica si functionala astfel ca nu-i de mirare ca aceasta esenta de lemn este folosita pentru realizarea de piese clasice si moderne.

Citeste si: Cum aranjezi mobila. Sfaturi si solutii

De cele mai multe ori mobila din arbore de cauciuc este pastrata in culoarea naturala, dat fiind faptul ca este o nuanta extrem de frumoasa, galben-ocru deschis, stralucitor cu un usor aspect granulat. Piesele de mobila din arbore de cauciuc au rezisneta mobilei de stejar dar sunt mult mai usoare.

Un dezavantaj pentru mobila din arbore de cauciuc care este pastrata in varianta natur este riscul de a se pata. Structura granulara pemite eventualelor substante sau a mizeriei sa patrunda in structura lemnului, asa ca daca vrei astfel de mobila cea mai buna alegere este sa o alegi pe cea lacuita si tratata.

Citeste si: Mobila veche si mobila noua, impreuna

Din lemnul arborelui de cauciuc se pot face orice fel de tipuri de mobila. Cu toate acestea cel mai des este folosita pentru piese de bucatarie, mese, mobilier de dormitor si mobilier de birou, precum si balustrade.

Inegalabile in ceea ce priveste duritatea sunt fotoliile cu picioare arcuite. Picioarele acestora pot fi realizate dintr-o singura bucata de lemn ceea ce ofera acestora o extraordinara rezistenta.

Mobila din arbore de cauciuc este accesibila si ofera o personalitate aparte casei si spatiilor in care este folosita. Calitatile lemnului indeamna la creativitate si inovatie in domeniu, asa ca poti gasi piese rare, speciale si foarte frumoase facute din lemn de cauciuc.

Sursa: ehow.com
Sursa foto: ©only_hight/Fotolia  © Thor Jorgen Udvang/Fotolia

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply