Cum te feresti de umezeala in casa

0

Umezeala in casa este un inamic tacut care iti afecteaza si sanatatea, si lucrurile din casa. Aerul din casa are un miros specific, pereti sunt umezi si reci, exista condens pe ferestre si tevile reci, asternuturile sunt reci si se incalzesc greu, ai o senzatie neplacuta de frig. Igrasia in baie si bucatarie sau pe peretii exteriori este un alt semn care arata ca umezeala ti-a cucerit casa.

umezeala in casa

O camera in care exista umezeala este locul in care se pot dezvolta unele forme de mucegaiuri, unele dintre ele toxice. Solutia cea mai simpla este sa combati umezeala in casa, evitand formarea acesteia.

Citeste si: Parchet din bambus, solutia ideala

Un dezumidificator este un obiect extrem de util in casa. Acesta poate mentine umiditatea in casa la valori normale si pe langa eliminarea excesului de vapori de apa, dezumidificatorul elimina si o parte din parful din casa. Aerul filtrat devine mai curat si mai putin umed.

Aeriseste periodic in casa, mai ales daca folosesti surse de caldura bazate de combustie. Aeriseste in casa indiferent de modul in care iti incalzesti casa si indiferent de temperatura de afara. Aerul curat se incalzeste mai repede si la temperaturi mai ridicate decat daca aerul este incarcat de vapori.

Citeste si: Plante care curata aerul din casa

Foloseste mereu hota din bucatarie. Aceasta curata aerul de mirosuri, dar indeparteaza si excesul de vapori si reduce umezeala in casa. Poti sa folosesti hota si atunci cand nu folosesti aragazul, sau din cand in cand pentru 10-20 de minute.

Aeriseste in baie dupa baie si dupa dus. Tine o sursa de caldura constant in baie. O baie cu temperatura scazuta in care se face baie va produce o mare cantitate de vapori si umezeala in casa.

Citeste si: 10 sfaturi pentru spalarea hainelor

Usuca hainele in aer liber indiferent de temeperatura mediului. Indiferent cat este de frig acestea se vor usca. Daca ai un balcon inchis, lasa mereu o sursa de are, daca sunt rufe la uscat in balcon.

Foloseste plante iubitoare de umezeala. Acestea vor absorbi in mod natural o parte din umezeala in exces. In plus este important sa nu lasi apa sa balteasca in farfuriile plantelor.

Important! Nivelul ideal de umiditate in casa trebuie sa oscileze in jurul valorii de 45%. Valorile sub 30% indica un aer prea uscat si nesanatos, iar mai mult de 50% este prea mult si apare riscul de condens si igrasie.

Sursa: yellow.co

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply