Parchet din bambus, solutia ideala

0

Bambusul este unul din cele mai rezistente materiale naturale, ceea ce poate sa reprezinte un motiv suficient pentru a avea parchet din bambus.

Citeste si: Cu ce trebuie sa asortezi parchetul

Bambusul este considerat la fel de rezistent ca stejarul rosu, care este cel mai popular material utilizat pentru pardoseala. Calitatile pe care le are si caracterul eco al acestui tip de lemn, in conditiile in care este stiut ca acesta creste foarte repede, fac din bambus unul dintre cele mai populare materiale. Un mare avantaj este ca bambusul se potriveste bine in orice decor si poate fi modelat usor pentru ca se dilata si se contracta la temperaturi mai crescute, respectiv mai scazute decat alte tipuri de lemn. Aceasta este si una dintre marile calitati pe care le are bambusul, dat fiind faptul ca variatiile de temperatura sunt principalul inamic al oricarui tip de lemn.

parchet din bambus

Citeste si: Parchet in bucatarie. Cum il alegi

Un alt beneficiu pe care il are vaianta de parchet din bambus este excelenta rezistenta a cestui tip le lemn la umezeala, cel putin prin comparatie cu alte esente. daca vrei podele din lemn in baie si bucatarie, solutia este sa alegi, fara sa te mai gandesti, parchet din bambus. Varianta de parchet din bambus este solutia ideala si pentru living si pentru dormitor.

Un mare avantaj pentru solutia parchet din bambus este acela ca este foarte usor de instalat printr-un sistem special de imbinare. Pentru ca este foarte rezistent la apa este si foarte usor de intretinut.

In plus dupa mai multi ani de utilizare sau dupa solicitari dure, pete sau deformari poate fi usor reparat fie prin inlocuirea unor placi stricate, fie prin slefuire si lacuire.

Citeste si: Intretinerea parchetului din lemn masiv

Pe langa aspectul foarte placut pe care bambusul il are, o casa cu parchet din bambus este suplimentar izoltata fonic si termic.

Citeste si: Casa in care predomina lemnul

Culorile sunt si ele variate. De la nuanta palida a bambusului natural, pana la o culoare inchisa la care se ajunge prin arderea chimica a bambusului sau prin vopsire.

Sursa: Yahoo

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply