Cu ce trebuie sa asortezi parchetul

0

Designerul nostru Titi Alupoaei iti explica cum alegi si cu ce asortezi parchetul din casa ta, dar si in ce stadiu al amenajarii este bine sa te hotarasti la parchet. Vezi toate delatiile mai jos.

Cum chestia cu gusturile nu se discuta, voi vorbi de posibile „asorteli”. Personal, nu sunt adeptul parchetului inchis la culoare. Deja casutele noastre sunt mici – sa le fac intentionat si mai mici? Asadar, recomand un parchet deschis la culoare.

Am si un pont! Cu toate ca sigur va exista, praful se va vedea mai greu pe un asemenea tip de parchet. Intensitatea desenului de lemn de pe parchet trebuie sa fie in contrast cu un posibil tapet sau decor de mobila!

Traduc

Daca ai un tapet viu, cu flori mari si contraste puternice, parchetul sa fie cat mai pal ca desen.

La fel, parchet moale ca desen, daca decorul de pe mobila e puternic, ceva tip zebrano. Noduri, rupturi, crapaturi la maxim pe parchet, daca decorul e minimalist si mobilierul simplu, uní. Ca element de originalitate, poţi specula si plinta parchetului in contrast.

O plinta neagra sau colorata da sare si piper unei amenajari complete. Un alt sfat: priveste desenul-poza de pe lamela de parchet.

Daca tot stii ca e un lemn fals, macar alege… floricele. Sunt pe piata tipuri de parchet ce reproduc imagini stilizate, florale, alternativa la decorul omniprezent de lemn. Da super bine in dormitoare si camere de tineret!

Pentru usi, se poate cauta ca furnirul de lemn sa fie din aceeasi gama cu parchetul sau asemanator ca desen. Stejar, sa spunem. Stejar baituit la usa cu stejar ceruit la parchet. Inchis cu deschis.

Cand alegi parchetul

Din intrebare inteleg ca mobilierul si usile exista deja. Iar acum alegem parchetul. E perfect ca etapa, deoarece modelele de parchet sunt mult mai variate decat cele de usi si mobilier.

Gasesti parchet: aici, aici sau aici.


Articol publicat in revista Casa si gradina
Text: Constantin Alupoaei

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply