Trucuri pentru o baie curata

0

O baie curată este esențială. Mama spunea ca o baie curată face toată casa să pară proaspătă și bine întreținută. Câteva sfaturi și trucuri te vor ajuta să ai o baie mereu pusă la punct. Aceste sfaturi pentru o baie curată sunt cu atât mai utile cu cât baia este unul din locurile cel mai greu de păstrat în bună ordine.

baie curată

Iată cele mai bune sfaturi pentru o baie curată.

1. Evită umiditatea excesivă. Aceasta este sursa pentru mucegai și pete inestetice. Soluția este să aerisești frecvent sau, dacă se poate să pastrezi mereu fereastra întredeschisă. Câteva cârpe absorbante, un mop bun și curățarea imediat după ce apa ajunge pe jos sau pe pereți sunt excelente soluții pentru a avea o baie curată.

Citeste si: Idei pentru bai mici

2. Vopsește pereții cu vopsea rezistenă la apă. Aceste vopseluri previn infiltrațiie și previn umezeala.

3. Folosește săpun lichid. Săpunul bloc este o sursă continuă de mizerie la chiuvetă. Săpunul lichid te scapă de multe probleme. Folosește un recipient cu o pompă sau un dozator de săpun. Dacă vei scapa de savoniera de la chiuvetă, locul o să devină curat, și baia ta va avea de câștigat.

4. Mobilă de comadă pentru baie. Poate părea o investiție nu neapărat necesară, dar dulapurile de comandă sunt unul din cele mai bune trucuri pentru o baie ordonată. Dulapurile de comandă le poți realiza pe măsura spațiului pe care îl ai la dispoziție, cu forma și modelul dorit. În plus, dacă baia o să aibă spații de depozitare suficiente, camera o să fie ordonată și curată, iar o baie ordonată este automat și o baie curată.

5. Suporturi mari pentru prosoape. Este un truc excelent pentru estetica camerei de baie și pentru a avea o baie curată. Suporturile mari pentru prosoape pemit aranjarea ușoară a acestora. Și cârligele în perete sunt utile, după cum o bună soluție, dacă nu ai spațiu, sunt suporturile duble așezate lângă chiuvetă.

Citeste si: Amenajarea baii. 3 piese de mobilier cu efect spectaculos

6. Folosește produse de curățat de calitate. Acestea protejează suprafețele și previn acumularea de murdărie. Dacă vei curăța cu produse bune, baie se păstrează curată și se întreține mult mai ușor fiind suficientă curațarea efectivă o singură dată la 5-6 zile a căzii, pereților și a vasului de toaletă.

7. O lavetă minune la îndemână. Ține la îndemână o lavetă absorbantă, semi-abrazivă. Este soluția perfectă pentru a curăța de fiecare dată când este nevoie, rapid urmele de apă, săpun sau pastă de dinți. Păstrează această lavetă mereu curată!

Citeste si: Ce tip de chiuveta pentru baie alegi?

8. Un coș de gunoi, un coș pentru rufe murdare. Cele două locuri de depozitare îți pot face viața foarte ușoară și te ajută să păstrezi curățenia în baie. Coșul de gunoi trebuie golit în fiecare zi, iar cel de rufe trebuie să permită ventilața aerului pentru a preveni mucegaiul.

Citeste si: Amenajarea baii. Fototapet intr-o baie mica

9. Lumină multă și un aer proaspăt și parfumat. O cameră de baie luminoasă este o baie curată. Tot așa o baie în care miroase mereu frumos este o baie curată, chiar dacă există urme sau mici probleme. Lumina și mirosul plăcut ascund  problemele și imperfecțiunile din camera de baie.

10. În loc de final, pentru a avea o baie curată aplică și aceste două trucuri suplimentare. Schimbă prosoapele des și așează în baie o plantă cu frunze verzi. Baia ta o să fie o baie curată de cinci stele, fără prea mare efort.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply