Cum sa-ti organizezi casa. Cateva idei

0

Teoretic fiecare dintre noi știe cum trebuie să-ți organizezi casa, dar aceste câteva sfaturi de la profesioniști ar putea să fie o mană de ajutor pentru tine, ar putea să-ți aducă câteva idei bune și să te inspire.

Biblioteca supraîncărcată este un mare dezavantaj pentru imaginea camerei. Soluția este să așezi cărțile în grupuri pe care să le asociezi cu elemente de decor. În cazul în care ai foarte multe cărți acestea trebuie mereu foarte bine grupate și ordonate, iar un truc excelent este să combini șirurile orizontale cu grupuri verticale. Lasă mereu spații libere. În cazul în care cărțile sunt puține acestea trebuie asezate echilibrat și combinate cu elemente de decor personale.

Cum sa-ti organizezi casa. Cateva idei (1)

Uși glisante. Efectul de eliberare a spațiului este uriaș și merită să realizezi această transformare, mai ales în cazul unui apartament mic. Ușile glisante sunt mereu o soluție bună și pentru dulap, iar idealeul este să atașezi oglinzi de ușile dulapului pentru a compensa volumul acestuia și a deschide, fie și virtual soațiul.

Ordinea și rafturile. Există un principiu japonez al organizării care spune că fiecare lucru din casă trebuie să aibă locul lui. Ordinea din casă nu se face, ci se menține, iar stabilirea unui loc pentru fiecare obiect din casă este primul pas, dar unul esențial. Rafturile, cutiile sau coșurile de depozitare pot face ordine prin simpla lor prezență în cămară sau debara.
Un sfat: Pune etichete cosurilor de depozitare care stau pe rafturi. Vei știi care este locul fiecărui obiect și îl vei găsi ușor.

Cum sa-ti organizezi casa. Cateva idei (3)

Simplifică. Asta poate avea multe aspecte, toate importante și utile. De la a grupa produsele de curățat pe categorii, până la un suport pentru capace pe ușa dulapului din bucătărie, de la un raft pentru mărunțișuri în baie, până la a afec prosoapele sul în raftul sau sertarul în care stau, toate sunt detalii care te ajută să-ți organizezi casa și îți ușurează viața. Simplificarea și organizarea (cele două merg mână în mână) este obligatorie în bucătăre, în dulapuri, dar mai ales în cămară.

Gruparea elementelor este un alt detaliu care contează major atunci când îți organizezi casa. Gruparea înseamnă să ții la un loc toate obiectele cu o destinație similară (de la oalele din bucătărie, până cărțile din bibliotecă și la eșarfele din sifonier). Dar gruparea elementelor din casă este și un excelent truc în decorarea casei. Obiecte de porțelan decorativ, de exemplu adunate pe un singur raft al bibliotecii, sau așezate pe o poliță sau grupate după o logică simetrică vor da o imagine plăcută, ordonată și elegantă.
Un sfat: simetria și organizarea casei sunt complemantare. Simetria este ordonată și plăcută ochiului, iar o amenajare simetruică este mereu elegantă.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply