Sfaturi de la profesioniști. Cum menții casa curată cu un minimum de efort

0

Philips@Casa-gradinaProfesioniștii știu întotdeauna ce au de făcut, iar tu poți învăța de la ei atunci când vrei să menții casa curată cu un minimum de efort.

Atunci când faci curățenie, ți-ai dori să nu pierzi o zi întreagă ștergând podelele, spălând vasele și rufele și declarând un război nemilos prafului din întreaga casă.

Iată ce fac profesioniștii din domeniul curățeniei, conform goodhousekeeping.com, și cum îți poți transforma rapid întreaga casă într-un loc strălucitor:

Împrietenește-te cu tehnologia de top…

…mai ales că este mult mai ieftină decât crezi. Vremurile în care curățarea covoarelor și a parchetului se făcea cu o mătură au apus de mult. Caută întotdeauna cea mai simplă metodă de curățare a diferitelor tipuri de suprafețe și împrietenește-te cu tehnologia. În plus, întreabă-te cât de eficient este, de fapt, aspiratorul tău. Aspiratoarele din clasa A sunt cele mai performante de pe piață și te ajută să elimini cât ai clipi murdăria de pe diferitele suprafețe din casă. Avem și un pont pentru tine: află ce înseamnă tehnologia PowerCyclone și cum e să aspiri murdăria dintr-o singură trecere de aici. Vei economisi astfel ore întregi de muncă.

Curăță întotdeauna de sus în jos

Aceasta este cea mai eficientă metodă de curățare a suprafețelor și este, în plus, o metodă foarte logică. Dacă ai curăța de jos în sus, toată murdăria de sus va cădea în partea de jos, unde ai făcut deja curățenie, iar tu vei fi nevoită să iei totul de la capăt. Gravitația are întotdeauna ultimul cuvânt.

Găsește noi metode de ștergere a prafului

Scutecele din pânză pentru bebeluși sunt foarte bune pentru lustruirea blaturilor de granit, a oglinzilor și ferestrelor și te ajută să  consumi mai puține prosoape de hârtie. Poți folosi și lavete din microfibre, care sunt mai ieftine în magazinele auto decât în raioanele cu produse pentru curățenie din supermarketuri.

Curăță cablurile electrice din casă

Cablurile electrice sunt un adevărat magnet pentru firele de praf, așa că nu uita niciodată să le cureți corespunzător.

Păstrează baia uscată

Păstrează pe cât posibil baia uscată, pentru a evita apariția mucegaiului și a depunerilor de săpun. Curăță întotdeauna cada după fiecare duș și nu uita să lași ușa deschisă după baie pentru a elimina umezeala din interior.

Nu intra încălțată în casă

Atunci când intri în casă, încalță niște papuci de interior. În caz contrar vei aduce de afară, fără să-ți dai seama, foarte multă mizerie, pe care o vei răspândi apoi în întreaga casă și chiar în așternuturi.

Fă curățenie atunci când gătești

Pentru a nu avea „timpi morți”, folosește timpul pe care îl ai la dispoziție după ce ai băgat mâncarea la cuptor pentru a face puțină curățenie în casă. În plus, spală întotdeauna vasele din bucătărie pe măsură ce le folosești, în timp ce gătești. Când mâncarea va fi gata, și vasele vor fi curate, iar tu nu vei mai munci după ce ai mâncat pentru a le spăla, adică exact atunci când ți-ai dori mai mult să te odihnești.

Fă curățenie în fiecare zi. Câte puțin!

Nu lăsa murdăria să-ți inavdeze casa. În caz contrar, vei munci mult mai mult atunci când vei face o curățenie generală decât ai fi muncit, cumulat, făcând puțină curățenie în fiecare zi. Bucură-te de weekend și evită să petreci o întreagă sâmbătă pentru a face casa să strălucească din nou. 20 de minute de curățenie în fiecare zi ar trebui să fie suficiente.

Foto: shutterstock.com/Zoom Team

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply