Utilizari neasteptate pentru uleiul de masline in casa

0

Uleiul de masline este alaturi de otet, lamaie, bicarbonat de sodiu, alcool si apa oxigenata un aliat de nadejde in casa. Iata cateva din cele mai neasteptate utilizari pentru  uleiul de masline in casa.uleiul de masline in casa (1)

Spre deosebire de produsele de curatat din comert, uleiul de masline este natural, nu-ti pune sanatatea in pericol, nu este toxic si nu produce alergii, asa ca este ideal sa-l folosesti pentru curatenie si nu numai.

In lista cu utilizari pentru uleiul de masline in casa, lustruirea obiectelor de mobilier este in top. Uleiul de masline nu doar ca va lustrui perfect toate obiectele de mobilier, insa are si un puternic efect antistatic, acest produs creand un strat de protectie. Realizati un amestec de ulei de masline si apa (trei parti apa, o parte ulei), agita foarte bine, pana rezulta o emulsie si cu ajutorul unei lavete din bumbac sterge foarte bine mobila, insistand pe locurile cu pete. Dupa aceea stergeti mobila cu o carpa uscata din bumbac si veti observa ca in aceasta va ramane curata si stralucitoare.

Citeste si: Plante potrivite pentru bucatarie

Utilitatea pentru uleiul de masline in casa este evidenta si cand este vorba de podele. Amesteca o cantitate egala de ulei de masline, zeama de lamaie si ulei esential de lamaie si sterge podeaua cu o carpa moale imbibata in aceasta solutie. Efectul sustine utilitatea uleiulului de masline in casa.

Citeste si: Riscurile pentru sanatate in casa si casa toxica

Tot in bucatarie uleiul de masline poate fi folosit pentru a oferi stralucire obiectelor din inox.

Printre alte utilizari neasteptate pentru uleiul de masline in casa se numara si capacitatea acestuia de a curata canapeaua si fotoliile din piele, scaunele de birou si hainele confectionate din piele care si-au pierdut stralucirea. Strege pielea cu ulei de masline curat, apoi lustruieste.

Citeste si: Solutii eco cu ceai pentru intretinerea casei

Si plantele de apartament au de castigat de pe urma efectelor uleiului de masline. Amesteca trei linguri de ulei de masline cu putina apa calduta intr-un recipient cu pulverizator. Stropeste frunzele apoi sterge-le cu o carpa moale si uscata din bumbac. Frunzele vor ramane stralucitoare si vor putea respira in voie.

Sursa: faceless

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply