Riscurile pentru sanatate in casa si casa toxica

0

casa toxicaMediul din casa este mult mai poluat decat cel exterior. Care sunt riscurile pentru sanatate si cum eviti ca locuinta ta sa devina o casa toxica. Sunt mai multe locuri in casa care genereaza noxe si potentiale pericole pentru sanatate.

Filtre de aer. Oamenii petrec 80 la suta din timpul lor in interior, unde aerul poate fi chiar mai poluat decat cel de afara. Se poate ajunge foarte usor la o casa toxica, adica la o casa unde praful, acarienii, mucegaiurile, parul de animale se mentine la nivel periculos. Solutia este sa cureti periodic (cel putin in fiecare luna) filtrele aparatelor de aer conditionat si sa aerisesti de cel putin doua ori pe zi.

Citeste si: Arome de toamna in casa

Covoarele si mocheta sunt capcane pentru praf, polen si mucegai. Gresia este o solutie mai sanatoasa decat covorul pentru ca se poate spala rapid si des. Covoarele si mochetele trebuie temeinic aspirate in fiecare saptamana sau mai des daca este necesar. Covoarele trebuie spalate anual.

Chimicalele din casa, detergentii, cosmeticele si solutiile de curatat sunt o continua agresiune asupra sanatatii. De cate ori speli produsele au impact asupra ta si asupra mediului. O solutie sunt detergentii ecologici sau reducerea cantitatii de detergent folosit, si ridicarea temperaturii in masina de spalat.

Citeste si: Curatenia de toamna. Adaptarea casei pentru noul sezon

Vasele din bucatarie sunt o alta sursa de chimicale. Vasele antiaderente sunt cele mai periculoase. Solutia o reprezinta vasele ceramice sau cele de fonta si alama.

Citeste si: Cinci greseli pe care le faci cand folosesti aspiratorul

Imbracamintea realizata din materiale sintetice, dar si tesaturile din casa din materiale sintetice sunt o agresiune si cresc riscurile de a avea o casa toxica. Toate contin substante chimice toxice care treptat sunt eliberate in mediul din casa. Fibrele naturale sunt, evident alternativa sau mentinerea unui aer curat in casa pentru a elimina aceste noxe.

De exemplu un covor nou, o mocheta noua din fibre sintetice creste concentratia de noxe din casa cu pana la 15% in primul an si asta din cauza chimicalelor folosite la fabricarea acestora. La fel si o canapea noua, dar si mobila noua. Intr-o casa noua cu mobila si covoare noi, noxele sunt cu pana la 45% mai mari decat intr-o casa veche locuita cel putin cinci ani. O casa noua este o casa toxica cel putin in primi doi ani.

Aplica metodele care fac dintro- casa toxica o casa sanatoasa.

Sursa: shine.yahoo.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply