Idei simple pentru o sufragerie mică

0

O sufragerie mică este relativ dificil de amenajat, dar există câteva regului și soluții pe care dacă le respecți, în linii mari, și dacă le adaptezi la stilul și personalitatea ta pot duce la rezultate dintre cele mai confortabile și frumose rezultate.

sufragerie mică

La amenajarea pentru o sufragerie mică culorile, lumina, dimensiunuea pieselor de mobilier este esențială, dar pe lângă toate acestea mai sunt și alte detalii care conteaza.

Cea mai sigură abordare este aplicarea unor nuanțe cât mai deschise, dar nici culori puternice, precum roșul, portocaliul, albastrul sau verdele, nu este greșită. Dacă nu ai curaj să folosești culori intense pentru zugrăvirea pereților sau pentru piesele mari de mobilier din living, dar parcă ți-ai dori un decor mai colorat, poți aborda următoarea tactică: zugrăvește pereții în alb, crem sau într-un bej foarte discret, alege mobilă de culoare albă și accesorireaza totul cu textile cu imprimeu floral în totnuri intense.

Citeste si: Accesorii cu pasiune pentru case frumoase

Pentru obținerea unui decor plin de prospețime pentru o sufragerie mică alge textile în nuanțe de verde crud, în combinație cu roz. Acestea sunt cele mai bune alegeri pentru perdele, draperii și pernuțe decorative. Poți să domolețti culorile foarte trai cu elemente ornamentale gri, câteva tablouri în alb și negru sau un covor neutru.

sufragerie mică

Citeste si: Frumoasa camera mica. Idei si sfaturi

O sufragerie mică nu înseamnă o cameră înghesuită și tristp, ci una vesela, vie și personală. Decorează în alb și albastru. Pentru asta poți zugrăvi pereții într-un albastru deschis, creând astfel un fundal pe care vor arată excelent piesele de mobilier de culoare albă (folosește huse). O soluție interesantă pentru o sufragerie mică este și zugrăvirea pereților în două culori: alb în jumătatea inferioară și albastru în cea superioară. Albastrul are capacitatea de a-i imprima decorului profunzime, fiind, așadar, o alegere bună pentru decorarea spațiilor mici.

Citeste si: Trucuri care fac un apartament mic sa para mai mare

Statistic vorbind cele mai folosite culori pentru camera de zi sunt cele din gama maro-pamant. În fapt sunt culori nepotrivite pentru o sufragerie mică, dar cu puțină strategie pozitvă se poate rezolva și această problemă astfel încât să fie compatibilă cu o sufragerie mică. Zugrăvește pereții într-un cappuccino plăcut și alege o canapea eleganță cu tapițeria în nuanța nisipului uscat. Completează cu o perdea albă, vaporoasă, o măsuță de cafea, o comodă și o bibliotecă din lemn masiv dar cu spații mari între rafturi (este un truc pentru camerele mici).

sufragerie mică

Citeste si: Mobila transparenta. O povocare pentru casa ta

O combinație cromatică foarte plăcută ochiului este cea compusă din asocierea bejului cu crem și cu un bleu deschis. Această duce la obținerea unui decor pastelat, perfect pentru o sufragerie mică, pentru că va scoate în evidența piesele de mobilier și elementele decorative albe și în nuanțe delicate de bleu pastel.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply