Idei practice pentru camera de zi

0

Camera de zi este sufletul casei așa că o colecție de idei practice pentru camera de zi este mereu folositoare și utilă fie că vrei să decorezi aceasă încăpere, fie că vrei să faci schimbpri mici pentru a potența imaginea și a aduce un plus de farmec acestui loc de familie din casă.

Aceste idei practice pentru camera de zi vor fi cu siguranță de folos în formarea unei ambiante plăcute și inedite.

O colecție. Formeză din câteva elemnente comune o coleție, fie că este vorba de oglinzi, farfurii tematice, vase de porțelan sau cești ori chiar tăvi de metal. Nu trebuie să fie nici obiecte unicat, nici foarte valoroase, asocierea acestora fiind cea care le dă farmec.

Citeste si: Dormitor in nuante de violet, ocru si auriu

Mobilier din stică. Crează impresia unui spațiu mărit prin amplasarea piese de mobilier transparent din sticlă. Această nu aglomerează și este utilă fără să pară că ocupă prea mult loc.

Fie că ai un șemineu sau un simplu raft, nu pune doar un singur fel de obiecte pe el. Combină cărțile cu poze preferate, obiecte adunate din țările pe care le-ai vizitat sau trofee dragi. În acest fel vei oferi diversitate, iar diversitatea înseamna un plus d epersonalitate adus camerei.

Citeste si: Accente de decor cu mobila stil baroc

Dacă ți se pare că ai o cameră prea simplă, dar nu ai bani să investești într-o mobilă nouă, alege cel mai colorat covor sau pur si simplu pictează podelele. efectul este dramatic și de maxim impact.

Împarte un spațiu prea mare cu ajutorul unui paravan decorativ, care să dea senzația de discreție și de mai multă funcționalitate.

Dacă vrei ceva simplu, atunci una din cele mai bune idei practice pentru camera de zi este să alegi o canapea minimalista, mare, cu câteva pernuțe simple. Va rezultă o cameră aerisita și modernă.

Culoarea este esențială în sufragerie și una din cele mai simple idei practice pentru camera de zi. Adaugă, deci, culoare pereților, renunțând la nuanțele triste de gri sau bej. Albastrul, rosul, galbenul sau portocaliul trebuie să-și facă lor în decorul din camera de zi.

Citeste si: Cosuri de depozitare. Un model pentru fiecare colt din casa

Într-o cameră în care predomina albul, poți pune câteva pete de culoare care să învioreze atmosferă. Pernele, perdelele și covorul sunt alternative, pe care le poți schimba periodic fără costuri prea mari.

Oglinda este detaliul care nu trebuie să lipsească din livind, fiind una din cele mai bune idei practice pentru camera de zi. Oglinda este un detaliu obligatoriu mai ales într-o cameră mică și întunecoasă. Pune o oglindă pe peretele din față unei ferestre și vei da strălucire camerei.

Alege o piesă (o canapea impozanta, un fotoliu baroc sau o piesă de arta) care să atragă toate privirile asupra ei. Pune în evidența culorile bogate, plasându-le în fața unui perete alb și vei realiza und ecor dramatic și personal.

Dacă beneficiezi de o pardoseală masivă, de lemn, pune-o în valoare vopsind pereții în albastru, verde sau maro. Efectul este impresionat și foarte simplu de realizat. Este una din acele idei practice pentru camera de zi pe care le poți realiza fără costuri mari.

Citeste si: 4 idei simple pentru casa

Nu omite efectele pe care le aduc în casă culori vii și imprimeuri florale. Efectul romantic și vesel este în masura să dea tonus și estetică pentru toată casa.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply