Gradina colorata. Plante cu flori de toate culorile

0

Poti avea o gradina multicolora cu plante cu flori de toate culorile sau poti avea o gradina cu plante cu flori rosii. O gradina cu flori rosii este o gradina energizanta care va arata bine indiferent de dimensiunea acesteia. Combinatia intre verdele frunzelor si florile rosii este una foarte intensa si placuta ochiului, rosul si verdele fiind culori complementare. Dar aceasta nu este singura combinatie posibila. Vorbim despre plante cu flori de toate culorile.

gradina colorata

Mai trebuie spus ca o gradina cu flori rosii pemite o combinare usoara si foarte estetica cu florile albe. Din categoria de flori rosii care merg bine in toate gradinile amintim trandafirii, muscatele, lalelele, nastureii si bujorii.

Citeste si: Muscata, floarea balcoanelor vesele

O gradina cu plante cu flori albe este, cu siguranta, o gradina foarte eleganta. Florile albe sunt cele care pot da personalitate intr-o gradina cu plante cu flori de toate culorile. Pentru reusita estetica a unei gradini cu flori albe, ideal este sa folosesti mai multe tipuri de plante, cu diferite inaltimi si cu flori variate, pentru ca variatia este cea care da profunzime unei gradini cu flori albe. Poti sa cultivi plante agatatoare – trandafiri si glicina, in planul indepartat, apoi crini in planul de mijloc  si bujori si regina noptii in primul rand.

Citeste si: Albă ca Zăpada din grădină

O gradina cu flori galbene este un mic paradis. De la sunatoare la floarea soarelui, de la trandafiri la narcise, de la carciumarese la crizanteme, fiecare sezon are flori galbene. Cele mai multe dintre plantele care au fost altoite si care pot fi cultivate pentru florile lor, in gradina sau in ghiveci, au si flori galbene. Daca unele dintre ele sunt doar galbene, cum este cazul narciselor, altele apar in galben in urma altoirii si selectiei facute de gradinari. Asa este cazul trandafirilor galbeni si ai bujorilor galbeni.

Citeste si: Plante cu flori galbene

Daca vrei o gradina cu plante cu flori de toate culorile nu le uita pe cele mov. Movul este simbolul traditional al regalitatii, iar aceste plante cu flori mov sunt asociate cu spiritualitatea si feminitatea. E bine de stiut ca plantele cu flori mov sunt mesagerul pasiunii, exprima romantism si nostalgie si, cu mici exceptii, sunt foarte frumos mirositoare. Plante cu flori mov inseamna: lavanda, liliac, ochiul-boului, brumarele – faimoase pentru nuantele lor pastelate intense si parfumul distinctiv, anemonele, glicina – perfecta pentru a imbraca garduri, si verbena.

Citeste si: Plante cu flori mov

Putin stiu dar plantele cu flori albastre sunt mai ales plante care infloresc primavara si toamna. O gradina cu plante cu flori de toate culorile de vara o sa fie vaduvita de flori albastre, pentru ca vara florile albastre sunt rare.

Dintre cele rare amintim floarea de nu-ma-uita, clopotei si nemtisoriul sau stanjenei, iar toamna ochiul boului.

Citeste si: Plante cu flori albastre

Delicate si suave plantele cu flori roz sunt motul unei gradini cu plante de toate culorile. Plantele cu flori roz, cele mai cunoscute sunt: petuniile, unde rozul este delicat si pal si este doar una din culorile plantei, gura leului, cu un roz intes, begoniile, garofietle, ochiul boului, ale carei flori de vara-toamna au un roz intens, azalee, garoafa de vara, bujorii, verbena in varianta roz, hortensia si, bineinteles trandafirii.

Citeste si: Luxul are culoare verde. Despre o viața eco și nu numai

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply