Dezordine si unitate. Lectie de amenajare interioara

0

În revistele dedicate decorațiunilor interioare, rar apar situații în care este dezordine și unitate. Când spun dezordine mă gândesc la un aparent talmeș-balmeș, la combinații de piese de mobilier care la prima vedere nu au ce căuta împreună și care, culmea, așezate cu inteligență alături pot crea un ambient seducător.

dezordine și unitate

Citeste si: Comode si bufeturi

Cea mai bună dovadă este această cameră unde din cele cinci piese de mobilier, fără a mai pune la socoteala covorul și lampadarul, doar două au elemente comune. În rest, fotoliul, canapeaua, comoda și cele două mese vin din stiluri diferite, au vechimi clar diferite și aparent nu au ce căuta unele lângă altele.

Citeste si: 4 idei simple pentru casa

Cu toate acestea ansamblul acesta de dezordine și unitate este perfect, este fără cusur, este extrem de cald și o dovadă că dezordine și unitate nu sunt chestiuni antagonice, ba chiar din contră.

Canapeaua este singura piesă de mobilier nouă. Covorul este și el nou, dar ales în stil vintage. Comoda pe care stă televizoul, fotoliul și cele două mese sunt piese vechi recondiționate doar parțial pentru a le păstra aerul autentic și vechi. Unitatea vine din culoare, iar dezordinea (plăcută și echilibrată) vine din diferențele de stil și formă. Împreună toate aceste piese se echilibrează, se completează unele pe altele și produc dezordine și unitate, detaliu extrem de plăcut, comod, confortabil și prietenos într-o cameră de zi.

Citeste si: Accente de decor cu mobila stil baroc

Camera este completată prin zugrăveala simplă, parchetul de culoare neutră și piesele electronice noi care aduc ansamblul în prezent.

Citeste si: Cosuri de depozitare. Un model pentru fiecare colt din casa

Ce se poate învăța din acest decor? Că există dezordine și unitate între piesele de mobilier îndiferent de stilul lor, ca pentru a amenaja o cameră frumoasă nu este nevoie de mobilă nouă, că a combina piese de mobilier este una din cele mai eficiente modului în care se pot organiza amenajări interioare pline de personalitate și bun gust și că a avea un decor elegant și confortabil nu inseamnă neapărat a face o investiție substanțială.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply