Cum colorezi un decor monocrom

0

486862124

Ai zugravit in gri perlat, ai cumparat o canapea alba si ai podele albe…. Te-ai ales cu un decor monocrom sec si palid. Situatia este similara si daca paleta de culori era alta, varianta descrisa de noi fiind una ipotetica. Cum colorezi un decor monocrom? Cu multa indrazneala si cu mule culori de accent.

Trucurile de mai jos sunt valabile indiferent de culorile dominante, dar trebuie alese mereu in acord cu aceasta.

Atunci cand colorezi un decor monocrom nu trebuie sa strici echilibrul, trebuie sa aduce detalii care sa impresioneze si sa atraga privirea si trebuie sa folosesti culori de accent care merg bine impreuna.

Concret in cazul de fata, culoarea de accent dominanta este albastrul pentru ca in decor s-a strecurat un fotoliu albastru. Asa ca principala culoare de accent a fost albastrul dulce. Pernele de decor vin in armonie cu aceasta culoare, iar cele mai bune alegeri au fost culorile rosu si galben pentru ca sunt culorile care merg cel mai bine alaturi de nuanta dulce de albastru.

486862124Covorul face nota discordanta si este foarte bine asa pentru ca marcheaza bine spatiul si delimiteaza zona, iar modelul geometric ales este cel mai bun. Modelele geomerice fiind mereu cea mai buna alegere pentru a umple un decor fara a-l sufoca cu detalii.

Desi paleta cromatica este saraca, iar culoarea vine doar din nunatele alese pentru a ccent decorul nu este sarac, iar piesele care formeaza ansamblul sunt numeroase.

Impresia generala este de ordine si spatiu fluid, iar aceasta este rezultatul culorilor dominante simple si uniforme.

Perdelele albe completeaza inspirat decorul. Trucul bun de tinut minte este acela ca daca ai fi ales perdele colorate posibilitatea de a te juca cu nuantele de accent ar fi fost brusc limitata la tonurile perdelei, iar imaginea generala desi partea mult mai aglomerata, in mod paradoxal ar fi fost mult mai saraca din punct de vedere cromatic.

Masa de cafea este neutra si nu influenteaza cu nimic decorul dar ii da fluiditate tocmai pentru ca este realizata din materiale transparente.

Decorul capata un aer opulent si exotic prin lampadar, dar mai ales prin candelabrul cu fir lung si otoman.

Una peste alta un decor exceptional realizat foarte usor.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply