Cum colorezi un decor monocrom

0

486862124

Pereții de un gri perlat, o canapea alba și podele albe; nu poți da greș stabilind un decor de bază monocrom, dar totul pare atât de…  sec și palid. Situația este similară și dacă paleta de culori era alta. Cum însuflețești u decor monocrom? Cu un pic de îndrăzneală și creativitate, adăugând strategic multe culori de accent.

Trucurile de mai jos sunt valabile indiferent de culorile dominante, dar trebuie alese mereu în acord cu aceasta. Atunci când colorezi un decor monocrom nu trebuie să strici echilibrul, trebuie să aduce detalii care să impresioneze și să atragă privirea și trebuie să folosești culori de accent care merg bine împreună.

Concret, în cazul de față, culoarea de accent dominantă este albastrul pentru că în decor s-a strecurat acel fotoliu albastru. Așa că principala culoare de accent a fost acel bleu pastel. Pernele de decor vin în armonie cu aceasta culoare, iar cele mai bune alegeri au fost culorile roșu și galben pentru că sunt culorile care merg cel mai bine alături de o nuanță deschisă de albastru.

Covorul face nota discordanta și este foarte bine așa pentru că marchează bine spațiul și delimitează zona, iar modelul geometric ales este cel mai bun. Modelele geometrice fiind mereu cea mai buna alegere pentru a umple un decor fără a-l sufoca cu detalii.

Deși paleta cromatica este săracă, iar culoarea vine doar din nuanțele alese pentru accent decorul nu este sărac, iar piesele care formează ansamblul sunt numeroase.
Impresia generala este de ordine și spațiu fluid, iar aceasta este rezultatul culorilor dominante simple și uniforme.

Perdelele albe completează inspirat decorul. Trucul bun de ținut minte este acela că daca ai fi ales perdele colorate posibilitatea de a te juca cu nuanțele de accent ar fi fost brusc limitata la tonurile perdelei, iar imaginea generala desi partea mult mai aglomerata, în mod paradoxal ar fi fost mult mai săracă din punct de vedere cromatic.

Masa de cafea este neutră și nu influențează cu nimic decorul dar îi da fluiditate tocmai pentru că este realizata din materiale transparente. Decorul capătă un aer opulent și exotic prin adăugarea unui lampadar, dar mai ales dacă alegi unul cu fir lung și un otoman.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply