Principiul monocromiei

0

 

Principiul monocromiei este aplicat în exemplul de mai sus. O culoare dominantă, însoţită de tonuri și nuanţe ale acesteia, cu mici accente de indigo – cele două scaune. În acest caz, culoarea dominantă, galben, este însoţită de bej, oranj, crem, ocru. Monocromia este o soluţie sigură pentru o casă mică, creează senzaţia de armonie și liniște.

Citeste si: Idei bune pentru un buget mic

Un spațiu echilibrat poate fi unul în care folosești albastru, verde, roșu, însă cu valori tonale asemănătoare: verde închis – verde deschis. Podeaua, covorul și plafonul în tonuri deschise echilibrează spaţiul. Albastrul și verdele folosite în cantităţi mari dau senzaţia de răceală.

Citeste si: Corpuri de iluminat suspendate

Pentru locuinţele mici e bine de reţinut că nuanţele calde și deschise măresc spaţiul, dau senzaţia de căldură și lumină, iar tonul deschis al pardoselii și al tavanului mărește încăperea pe înălţime.

Citeste si: Atmosfera boho actuala

Dacă veţi folosi culori calde și închise pentru finisarea tuturor pereţilor, camera va părea mai îngustă. În general, obiectele mai deschise la culoare par mai mari și mai ușoare decât cele închise, chiar dacă acestea au aceleași dimensiuni. Culorile deschise și suprafeţele strălucitoare reflectă lumina.

Articol publicat in revista Casa si gradina
Foto: Linea Naturale

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply