4 trucuri simple care fac orice camera sa para mai mare

0

Cine stă într-un palat să nu citească, dar toți ceilalți pot să folosească aceste patru trucuri simple care fac orice cameră să pară mai mare. Pe de altă parte cei mai mulți dinre noi trăiesc în spații mici, sau mai mici decât și-ar dori, așa că cea mai bună soluție pentru a lărgi vizual spațiul este să faci câteva compromisuri în ceea ce privește decorarea pentru a avea mai mult spațiu. Pentru noi, cei mulți sunt și aceste foarte bune trucuri simple care fac orice cameră să pară mai mare.

Strategia pe care trebuie să o urmărești pentru a pune în practică aceste trucuri simple care fac orice cameră să pară mai mare ține de culorile folosite, de alegerea pieselor de mobilier, de planificarea spațiului și un iluminat util și confortabil.

Dacă ai puțin spațiu la dispoziție, dar ai ferestre mari, cu vedere frumoase, tot ceea ce trebuie să faci este să lași imaginea de afară să facă parte din decorul din casă. Mai mult, imaginea de afară este într-o continuă transformare, culorile și formele se schimbă, iar asta este în folosul tău. Folosește în casă culori care să le continue pe cele de afară, sau alege acele nuanțe care domină decorul exterior și utilizează-le în casă. Nu te teme dacă culorile de afară întră în categoria gri. Folosește aceste culori în casă și îndulcește-le cu roșu, albastru și galben sclipitor. Efectul este fantastic. Evident fereastra mare și frumoasă, cu perspectiva va fi lăsată fără perdele pentru a integra cu adevărat lumea de afară, în spațiul casei (camerei) tale.

Citeste si: Strictul necesar si doua camere de vis

Luminează bine un interior mic, mai ales dacă este o cameră socială – cameră de zi, bucătărie. Lumina este unul din elementele care fac spațiul mai mare decât este în realitate, fac locul calm, cald și prietenos și îți permit o amenajare personală. Lumina este esențială într-o cameră mică și este unul din cele patru trucuri simple care fac orice cameră să pară mai mare.

Citeste si: Echilibrul formelor pentru decoratiunile interioare

Aruncă fără milă tot ceea ce a rămas nefolosit un an de zile. Unii sunt chiar mai drastici și spun că obiectele nefolosite șase luni de zile trebuie scoase din casă. Practic aceastea (indiferent cât sunt de mici sau de mari) ocupă locul din casă degeaba. Mai mult, nu face greșeala de a te atașa de mobilier. Scapa de orice element care nu este util în casă. În paralel organizează, grupează și alege soluțiile de amenajare simetrice de fiecare dată când ai ocazia. Un spațiu organizat după regulile simetriei este mult mai practic și mult mai mare din punct de vedere vizual. Simetria în amenajările înterioare este unul din cele patru trucuri simple care fac orice cameră să pară mai mare. Când vine vorba de dulapuri și biblioteci, nu umple fiecare raft până la refuz. Lăsa unele dintre rafturi pe jumătate goale, pentru a da o imagine plăcută, spațioasă și dinamică.

Citeste si: Armonia vizuala din casa

Unul din cele mai bune trucuri simple care fac orice cameră să pară mai mare este să păstrezi decorul cât mai simplu cu putință. Folosește culori puține și joacă-te doar cu tonurile de accent, folosește o culoare unică pentru pereți și podele și fi cât se poate de limitat la capitolul detalii. Regula spune că detaliile trebuie să fie cât mai simple sau să lipsească cu desăvârșire. Menținerea unei palete monocrome face camera să arate mai mare. În plus folosește mereu culorile deschise sau neutre pentru că acestea sunt cele care dau aplitudine spațiului.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply