Camera copilului: de la primii pasi, la adolescent

0

Camera copilului

Camera copilului este spatiul care trebuie modificat adesea, pentru ca fiecare varsta are particularitatile ei, iar mediul trebuie mereu adaptat la cerintele fiecarei etape.

In prima parte a copilariei, decorarea spatiului trebuie sa se tina cont de cateva reguli simple. Avand in vedere faptul ca bebelusul isi petrece majoritatea timpului in patut, elementele accent de tipul grafismelor colorate, si-ar gasi locul cel mai potrivit pe portiunea superioara a peretilor, cat mai aproape de linia plafonului.

Citeste si: Din dressing am facut camera copilului.

In cazul camerelor prescolarilor si scolarilor, motivele grafice caracteristice, precum si elementele de mobilier ar trebuie sa fie amplasate la un nivel aflat nu mai sus de traiectoria privirii, oferindu-i astfel micutului repere legate de inaltime si pozitionarea sa in spatiu. Camera copilului presupune si cateva mici schimbari de-a lungul timpului. Pentru ca aceste schimbari sa fie minime (iar tu sa cheltui cat mai putini bani) apeleaza la trucuri destepte precum: mobilierul care se poate mari sau micsora, obiecte mici precum accesorii sau decoratiuni care pot fi inlocuite rapid cu unele potrivite varstei.

Pentru camerele destinate adolescentilor, reteta trebuie sa fie cat se poate de simpla, pentru a impune un soi de ordine si disciplina in spatiul inconjurator, fie ca apelezi la pereti colorati intr-un spatiu cu mobilier si accesorii albe, fie la obiecte de mobilier colorate, asezate pe suprafete albe.

Citeste si: Dormitor de printesa pentru fetita ta.

Daca ai optat pentru peretii albi, solutia este cu atat mai simpla, pentru ca poti apela la ajutorul unor obiecte foarte colorate de genul unor cuiere decorative.

In cazul copiilor foarte mici, spatiul trebuie sa fie inundat de culoare. E bine ca atunci cand alegi mobila bebelusului sa apelezi si la cateva obiecte care nu vor trebui schimbate, ci doar reintegrate odata cu trecerea la urmatoarele etape.

Text: Melania Țucureanu.
Foto: Thinkstock.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply