Biblioteca din gips carton. Cateva sfaturi

0

Biblioteca din gips carton este o solutie foarte buna in camerele mari, eventual dezechilibrate in raportul dintre lungime si latime.Daca te tenteaza o astfel de solutie decorativa pentru casa ta iata cateva sfaturi care sunt bune de urmat.

Biblioteca din gips carton este un demers pe care il poate face oriceine, dar ai obligatoriu nevoie de cineva care stie bine cum sa o faca. Nu este genul de bricolaj pe care sa-l poti face singur, chiar daca esti foarte priceput.

Biblioteca de gips carton e bine sa fie construita pana in tavan, eventual pe un perete intreg. Esate bine sa fie construita pana in tavan pentru ca a impiedica depunerea prafului intre plafon si ultimul raft, dar nu este obligatoriu.

Ia in calcul cu maxima atentie latimea rafturilor si modul de comaprtimentare. Acesta poate sa fie simetric sau asimetric, dar trebuie sa stii dinainte de a o construi ce vei pune pe rafturile acesteia. Tine cont ca nu se poate modifica.

Fa o schita clara inainte si eventual include in structura acesti biblioteci si cabluri, fire. Ia in calcul eventualitatea unor spoturi luminoase montate in structura acestei biblioteci de gips carton. Din nou sustin ca este necesar o schita foarte bine gandita inainte.

Este ideal fdaca o vei finisa in alb, dar nimic nu te opresete sa colorezi spatiile interioare.

O alta solutie foarte buna, care face biblioteca din gips carton si mai practica este sa plachezi interiorul rafturilor cu lemn. Asta va da un plus de eleganta, va personaliza biblioteca si va face ca spatiile sa fie mai rezistenete in timp.

La baza bibliotecii e indicat sa se monteze o plinta, care, pe langa rolul decorativ, va proteja sistemul de gips-carton fata de eventualele lovituri datorate mutarii mobilei sau jocului copiilor. Cu ajutorul anumitor tipuri de plinte se pot masca si cablurile electrice.

Biblioteca din gips carton este adecvata unui spatiu modern, luminos, si se incadreaza mai greu unui decor clasic.

Citeste si:

 

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply