Biblioteca din casa. Cateva sfaturi

0

Biblioteca din casa este una din piesele de rezistenta din casa. Biblioteca din casa ofera echilibru casei, caldura si o personalizeaza asa cum nici un alt element de decor din casa nu o poate face. Dincolo de carti, care sunt elementul principal si esential pentru biblioteca din casa, ca piesa de mobilier, biblioteca poate sa fie locul perfect pentru alte elemente de la fotografii, la bibelouri, de la cutii pana la sisteme audio si video. Bibliotecile pot fi accesorizate cu tablouri, lampi sau scari (daca biblioteca este inalta).

biblioteca din casa (3) - Copy

Cert este ca biblioteca din casa trebuie sa se integreze si sa faca corp comun cu toate celelalte detalii de decor si cu toate elementele de arhitectura din casa. Biblioteca din casa poate sa fie organizata intr-o camera specila destinata acestui scop, dar situatia este din ce in ce mai rar intalnita. Cel mai des biblioteca din casa se afla in camera de zi sau in camera destinata pentru a fi biroul de acasa.

Citeste si: Organizarea bibliotecii si cateva trucuri

biblioteca din casa (1)Aici vine prima recomandare si primul sfat. Biblioteca din casa poate sa fie amenajata in orice colt din casa.

Fiecare apartament este organziat altfel, iar fiecare familie are nevoile si organizarea ei. In plus fiecare familie are obiceiurile ei.

Fideli principiului ca o casa trebuie sa fie organizata pentru a raspunde necesitatilor reale ale familiei si nu cutumelor si traditiilor, biblioteca din casa se poate amenaja in mai multe locuri in casa, utilizand la maximum orice spatiu.

Biblioteca din casa poate fi amenajata pe unul din peretii din hol, mai ales in cazul apartamentelor cu holuri lungi si inguste, rezervate exclusiv trecerii. O biblioteca nu incomodeaza, dar decoreaza, imbraca si personalizeaza spatiul. Adauga spoturi de lumina in tavan pentru a pune in valoare biblioteca si alege o varainta de biblioteca perfect regulata si simetrica.

In camera de zi biblioteca nu trebuie sa faca un corp monolit. Se poate amenaja pe peretele ferestrei, deseori neutilizat, se poate amenaja in spatele canapelei sau, daca spatiul permite, pe un singur perete, compartimentat astfel incat sa poata ingloba si sistemele electronice din camera.

biblioteca din casaBiblioteca din casa se poate amenaja in dormitor, mai ales daca exista un spatiu destinat hainelor intr-o alta parte din casa. Chiar si in bucatarie poate exista un spatiu-biblioteca, pentru cartile utile in aceasta zona din casa.

Citeste si: Biblioteca moderna. Cartile integrate in decorul camerei

Biblioteca din casa este singurul element de decor care poate sa ocupe un perete intreg din tavan pana in podea pentru ca prin prezenta cartilor acesta da variatia necesara si coloreaza, la modul concret, camera. Solutia ideala pentru biblioteca din casa, indiferent unde este amenajata, este cea facuta la comanda, iar organizara din biblioteca este esentiala si obligatorie.

Un alt avantaj pe care il are biblioteca din casa este aceea ca acest corp de mobilier poate face nota discordanta cu restul pieselor de mobilier. Poti avea o biblioteca moderna, simetrica si simpla intr-o camera amenajata cu mobila clasica, dar biblioteca poate fi si din lemn masiv sau, in varianta opusa, sau chiar viu colorata pentru o amenajare in stil modern, minimalist sau contemporan.

Culoarea pentru biblioteca din casa poate avea tonuri inchise de nuc, stejar brun in decorul clasic, culori deschise (alb, crem, bej) pentru amenajarile moderne si culori tari si vii pentru amenajarile in stil contemporan. Biblioteca moderna se preteaza perfect pentru a fi plasata modular. Ideea simetriei este deosebita si da un aspect clasic si ordonat.

Citeste si: 4 idei simple pentru casa

Pentru biblioteca din casa imaginatia si personalitatea sunt libere sa se manifeste atata vreme cat se respecta cele cateva reguli de baza: ordinea, aranjarea in echilibru intre obiecte folosind o abordare in zig-zag, daca se combina cartile cu alte obiecte si punerea in valoarea bibliotecii din casa prin iluminare adecvata.

Sursa foto: ©Paul_Maguire/Fotolia / ©lightpixel/Fotolia / ©cicisbeo/Fotolia

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply