Amenajare realizata in doar trei saptamani

0

Amenajare realizata in doar trei saptamani- În doar trei săptămâni, un penthouse din Bucureşti  a devenit un frumos spaţiu modern, primitor, vesel și confortabil, locul pe care Anca şi prietenul ei îl numesc „acasă”.

Amenajare realizata in doar trei saptamani

Designul interior a fost implementat chiar de Anca, proprietara apartamentului, şi de echipa cu care aceasta lucrează la firma unde ocupă şi poziţia de Managing Partner şi Senior Architect, IMÓLA Interior Design Group: „Am pornit în amenajarea apartamentului de la ideea de a avea o casă cât mai aerisită, modernă, dar foarte primitoare. Am vrut să eliminăm clasicele spaţii de depozitare, dulapuri, biblioteci şi să punem accent mai mare pe decoraţiunile, piesele de mobilier şi culorile care să creeze o atmosferă plăcută, cât mai prietenoasă. Acasă trebuie să fie acel loc în care să uiţi de probleme, să te destinzi; aici am găsit exact ce aveam nevoie: un dormitor spaţios, un living, o bucătărie open space, două băi, un dressing mare şi un birou. Pe lângă toate acestea, mai beneficiem şi de o terasă generoasă şi de o mansardă pe care am transformat-o în loc de depozitare, astfel încât în zona de locuit să utilizăm spaţiul cât mai eficient.”

Citește: Mansardă readusă la viață

Citește: Living modern, minimalist

 

Amenajare realizata in doar trei saptamani 2

Mobila din living nu iese mult în evidenţă; accesoriile şi aranjamentele personalizate aduc o pată de culoare în amenajarea locuinţei.

Amenajare realizata in doar trei saptamani 3

Amenajare realizata in doar trei saptamani 4

„Mobilierul din zona bucătăriei este realizat la comandă, iar aici sunt ascunse frigiderul, maşina de spălat vase şi centrala termică.”

Anca a avut încă de la început un concept pe care l-a urmat până la capăt, un stil dar şi un buget bine stabilite, aşa că de la stadiul de gri şi până la cheie procesul de amenajare a întregului apartament a durat doar trei săptămâni: „Înainte de a ne apuca de proiect am fixat un buget în care să ne încadrăm. Am reuşit să nu îl depăşim deoarece am avut un plan foarte bine pus la punct, pe care l-am respectat, şi datorită faptului că m-am ocupat personal de şantier.”

Băile păstrează aceeaşi linie dinamică și modernă care caracterizează şi restul camerelor din penthouse. „Cele două băi reflectă cu siguranţă personalităţile noastre. Gresia şi faianţa din ambele încăperi au fost achiziţionate de la Delta Studio. Din motive practice, în baia mea, cea galbenă, am ales varianta walk-in-shower. Camerele sunt relativ mici, de aceea dulapurile cu uşi din oglindă reprezintă o soluţie ideală pentru depozitare şi mărire aparentă a spaţiului.”

Citește: Apartament de burlac

PBP_1269

În dormitor sunt folosite finisaje naturale şi o paletă de culori neutră, caldă, relaxantă, cu uşoare influenţe feminine.

PBP_1276

Liniile curbe, fluide ale lavoarelor parcă mai „îndulcesc“ duritatea liniilor drepte, simple ale mobilierului din cele două băi.

Amenajare realizata in doar trei saptamani 5

„Ne-am dorit un dormitor spaţios, cu puţin mobilier; avantajul nostru este că avem dressing şi astfel am eliminat piesele grele cum ar fi comodele, dulapurile. Este o soluţie practică şi mai puţin costisitoare. Scara rabatabilă duce către o mansardă de circa 20 mp, unde se află maşina de spălat, uscătorul şi o zonă de depozitare, ceea ce face ca apartamentul să nu fie aglomerat, încărcat inutil.”

În urma activităţii de peste 10 ani în design interior şi comunicare vizuală şi după diverse experienţe avute în Anglia şi Danemarca, Anca a realizat că la noi în ţară acest gen de servicii e perceput ca fiind un lux. Astfel a luat naştere IMÓLA Interior Design Group, companie care îşi propune să aducă pe piaţa din România un suflu nou domeniului de design interior, oferind preţuri mici şi pachete de servicii complete, în funcţie de nevoi și buget.

 

Citește: Living luminos și vesel

Articol apărut în revista Casa și grădina

Producție: Alina Borcea

Foto: Bogdan Popescu

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply