Mansarda readusa la viata

0

mansarda

Într-una dintre cele mai vechi case din orașul Katowice, care are mai bine de 100 de ani, mansarda ascunde povești ce de viață, dar și de amenajare, ce de abia așteaptă să fie descoperite, iar noi le vom lua pas cu pas pe fiecare.

Citeste si: Mansarda pentru artisti.

Mansarda readusa la viata. Inițial imobilul a aparținut unei doamne doctor care avea și o farmacie proprie într-un cartier al orașului Katowice. Interiorul casei se potrivea perfect cu caracterul și temperamentul proprietarei: cald și luminos, un spațiu perfect pentru o amenajare rustică și în același timp aerisită. A urmat o altă etapă din viața acestei casei: proprietara a ales ca la bătrânețe să doneze case municipalității, care, odată cu trecerea timpului, și-a pierdut din strălucirea inițială. Norocul ei a Magda. De fiecare dată când trecea pe lângă casă își imagina cum arată timpul acolo și cum ar fi să locuiască în acea casă. Nu a trecut mult timp, că au reușit să o închirieze. Doar că timpul își lăsase amprenta adânc, iar recondiționarea presupunea multă muncă.

Citeste si: Frumusetea camerei de la mansarda.

mansarda1Pentru o bună perioadă de timp, cele două și-au îndreptat atenția exclusiv către reamenajarea mansardei. Aceasta trebuia să readucă la viață un stil rustic și minimalist, să aibă spații pentru depozitare și să folosească în mod practic și inteligent toate colțurile și unghiurile pe care le presupune o mansardă veche un poziționarea bârnelor de susținere devine o adevărată provocare. Acestea din urmă au fost curățate și șlefuite până au ajuns la această nuanță deschisă și caldă, iar după modelul lor au fost restaurate și alte elemente din casă precum podeaua, scările sau o parte a mobilierului. Ingenios plasate, în cadrul unor nișe deasupra tavanului, coșurile de răchită reprezintă spațiile pentru depozitare absolut necesare în orice casă.

Citeste si: O mansarda cu stil.

Mansarda readusa la viata. Chiar dacă a rezultat un interior minimalist, atmosfera per total este una caldă. Culoarea deschisă a lemnului de stejar care predomină la interior, ferestrele pe unde intră multă lumină, dar și piesele de mobilier contribuie la acest lucru. Amenajarea s-a făcut practic în jurul căpriorilor de lemn, iar asta a fost o adevărată provocare pentru că totul trebuia potrivit la milimetru: de la de poziționarea patului din dormitor sau a canapelei din living, până la micile decorațiuni sau spațiile pentru depozitare precum noptierele sau dulapurile. A fost un drum lung de parcurs, dar acum Magda știe cum este timpul în această mansardă: răbdător pentru ca un avocat mereu ocupat ca ea să citească, să gătească în bucătăria bine organizată sau să se relaxeze în dormitorul intim.

Articol publicat in revista Casa si gradina
Producție și foto: living4media, Radoslaw Wojnar/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply