Mansardă pentru artiști

0

Ne aflăm într-o garsonieră cochetă, a cărei atmosferă caldă îți dă acea inconfundabilă stare de dolce far niente. Designerii Oana și Lucian Maluțan au amenajat cu mult suflet acest spațiu, pregătit acum să primească alți chiriași. Este o mansardă pentru artiști, având o ambianță boemă.

mansarda-1

De-a lungul timpului, această garsonieră a tot fost închiriată, însă niciodată nu a arătat mai bine ca acum. Înainte de a o închiria din nou, proprietarii au decis să-i facă anumite modificări, pentru a-i crește valoarea, și astfel au apelat la designerii Oana și Lucian Maluțan (tel.: 0754.317.468; e-mail: office@tetraktys.ro).

În mai puțin de două luni, Oana și Lucian au reușit să schimbe radical aspectul locuinței, sporindu-i confortul. „Pentru a aduce garsoniera în acest stadiu, am supus spațiul unor lucrări complexe. De exemplu, pardoseala din baie și bucătărie era înălțată prin turnarea unui strat de beton, dedesubtul căruia au fost trase o serie de țevi. Ca să redau continuitatea spațiului, am spart cu pickhammerul acest strat de beton, iar pentru țevi am configurat un traseu pe perete.

O altă lucrare de amploare a fost dărâmarea a doi pereți din gips-garton. Rezultatul este o garsonieră mai spațioasă, în ciuda faptului că există mai multă mobilă decât era înainte“, ne-au povestit designerii.

mansarda-baie

Pentru a se încadra perfect în spațiu, mobilierul a fost realizat la comandă, după schițele Oanei. În ceea ce privește decorațiunile, o bună parte dintre acestea au fost lucrate manual tot de Oana.

Amenajarea cu note artistice a necesitat o investiție de aproximativ 6.000 euro.

mansarda-detaliu

Această mansardă pentru artiști a fost prezentată pe larg în paginile revistei Casa Lux, nr 1/2014.

Foto: Sorin Iacob

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply