Duplex luminos si vesel

0

Duplex luminos si vesel – Designerul de interior Costin Fierăscu ne povesteşte despre unul dintre proiectele lui dragi, care a devenit casa ideală pentru doi tineri din Bucureşti.

Duplex luminos si vesel

În living, Costin a optat pentru o canapea pe colţ de la Divanissimi, ideală pentru întâlnirile cu prietenii.

 

Duplex luminos si vesel 1

„Locuinţa aparține unui cuplu proaspăt căsătorit – Liviu şi Felicia – și se află într-un imobil construit la începutul anilor ’60, o clădire tip D+P+E+M. Spaţiul amenajat se compune dintr-un apartament situat la etajul 1, cu o suprafaţă de 88 mp, şi o mansardă de 110 mp. Cele două zone au fost legate ulterior printr-o scară interioară, rezultând astfel un duplex.”

Etajul, unde albul predomină, e compus dintr-o bucătărie deschisă de la IKEA, diningul, o baie, biroul, o zonă de relaxare/citit şi un living mai mic.

„Provocarea acestui proiect a fost să îmbin elementele deja existente (loc de luat masa, bucătărie) cu funcţiuni ulterioare pe care urma să le desenez: zona de bar, amenajarea scării interioare, spaţiul pentru birou, living, zone de loisir”, povesteşte Costin

Duplex luminos si vesel 3

Duplex luminos si vesel 2

Decoraţiunile şi textilele – covorul, tapiţeria scaunelor şi ţesătura canapelei de la Mob&Deco – sunt accentele de culoare.

 

Mobilierul a fost realizat la comandă (createmob.ro ). „Conceptualizarea spaţiului porneşte de la o funcţionalitate ireproşabilă şi se încheie prin mularea funcţiunilor pe compartimentarea existentă, astfel încât niciun proiect nu seamănă cu altul, fiecare dintre ele fiind adaptat perfect la nevoile şi stilul de viaţă al proprietarilor. Pentru a putea acoperi aceste nevoi de spaţiu de depozitare, zone de compartimentare, mici spaţii de relaxare, era evident că trebuia să găsim soluţiile cele mai bune, astfel încât am optat pentru un mobilier bine compartimentat.”

Amenajarea a fost făcută în etape, pe parcursul unui an, pentru că o parte din buget s-a direcţionat în supraînălţarea mansardei şi refacerea acoperişului casei.

Mansarda o poți vedea aici

Articol apărut în revista Casa și grădina

Producție: Alina Borcea

Foto: Iulian Iacob

 

 

 

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply