Duplex luminos si vesel – mansarda

0

Duplex luminos si vesel – mansarda – Colaborarea designerului Costin Fierăscu cu proprietarii a fost excelentă: “Până la sfârşitul procesului de amenajare am dezvoltat nu numai un proiect de design interior, dar şi o relaţie de prietenie. Liviu şi Felicia şi-au dorit o casă luminoasă, veselă, confortabilă. Faptul că mansarda este scăldată în lumină la amiază m-a convins să nu închid spaţiul, ci doar să adaug mici accente de culoare care să-l completeze şi să-l echilibreze din punct de vedere cromatic, dar şi să gândesc câteva zone de depozitare.”

Costin ne-a mărturisit că procesul a fost unul destul de complex; spaţiul fiind atât de vast, el a trebuit să evite acel aspect de showroom de mobilă în care doar a introdus piese în stiluri diferite, şi să integreze o paletă largă de funcţiuni.

Duplex luminos si vesel - mansarda 2

Mobilierul a fost realizat la comandă (createmob.ro ). „Conceptualizarea spaţiului porneşte de la o funcţionalitate ireproşabilă şi se încheie prin mularea funcţiunilor pe compartimentarea existentă, astfel încât niciun proiect nu seamănă cu altul, fiecare dintre ele fiind adaptat perfect la nevoile şi stilul de viaţă al proprietarilor. Pentru a putea acoperi aceste nevoi de spaţiu de depozitare, zone de compartimentare, mici spaţii de relaxare, era evident că trebuia să găsim soluţiile cele mai bune, astfel încât am optat pentru un mobilier bine compartimentat.”

În mansardă paleta cromatică este una deschisă, luminoasă, însă puţin mai rece decât cea de la etaj, datorită nuanţelor de verde şi albastru folosite pentru contrast.

Duplex luminos si vesel - mansarda 3

„Dormitorul a trebuit să adune laolaltă zone diferite. Astfel, am compartimentat spaţiul creând un «trafor»/ bibliotecă între zona de dormit şi dressing şi au rezultat două încăperi fără a da senzaţia de fracţionare a spațiului. Lângă geamul care dă din dormitor spre grădina din spatele casei am creat un mic loc de citit cu o banchetă care ascunde în acelaşi timp şi caloriferul.“

IMG_9251

Duplex luminos si vesel - mansarda 4

Dormitorul matrimonial are propria baie, cea mai spaţioasă dintre cele trei băi ale casei. Este un spaţiu de relaxare în care s-au folosit doar finisaje naturale şi culori calde.

Parterul casei îl poți vedea aici

Articol apărut în revista Casa și grădina

Producție: Alina Borcea

Foto: Iulian Iacob

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply