7 greseli de evitat in alegerea culorilor la interior

0

Monotonia din casa poate fi depasita daca dai culoare incaperilor. Ai grija sa nu exagerezi totusi. Ia in calcul aceste 7 gresel de evitat in alegerea culorilor la interior.

1. Informare – Afla inainte de a incepe renovarea ce culori se potrivesc cel mai bine impreuna, care sunt nuantele complementare si apoi fa-ti o idee despre cum iti doresti sa arate locuinta.
2. Regula 60-30-10 – Mergi pe o culoare predominanta in proportie de 60%, apoi adu completari in 30% spatiu din camera cu o alta culoare si incheie cu accesorii sau mici accente dintr-o a treia culoare (10%).
3. Lumina – Gandeste-te intotdeauna cum afecteaza iluminatul alegerea culorilor. Vezi cum arata fiecare culoare in diferite momente ale zilei, la lumina naturala sau artificiala si schimba ceea ce nu-ti place.
4. Neutru – Da, bejul este neutru, dar nu este singura optiune pe care o ai in echilibrarea tonurilor calde si reci din camera. La fel de bine, o nuanta placuta de rosu poate fi neutra. Nu uita griul si zecile lui de nuante, dar nici solutiile practic infinite de griuri colorate. Nu omite nici albul cu mutiplele lui nuante (de la albul grecesc, la albul smantana pana la tonurile de alb colorat).
5. Combinatii – Nu merge pe mai multe culori daca nu vrei sa incarci vizual incaperea. Sigur ca poti merge pe o redecorare monocromatica sau poti opta pentru doua nuante complementare, dar nu combina mai mult de trei culori. Si nu uita regula 60-30-10.
6. Trend – Nu iti lasa decizia influentata de trend, ci alege mai degraba in functie de preferinte si de ceea ce se potriveste casei tale. In plus, poti schimba mai des accesoriile colorate, dar cand vine vorba de mobila, mergi pe culori care nu se demodeaza. Cu toate acestea amenajaza casa si fiecare camera in parte in stilul si folosind culorile care iti plac tie, dincolo de toanele, capriciile sau tendintele modei. Pasiunile tale pentru o culoare anume nu trec, moda si tendintele cromatice, da!
7. Genuri – Rozul nu este doar pentru fete sau albastrul doar pentru baieti, asa cum se considera odinioara. Nu-ti fie teama sa le combini pe cele doua si sa aduci cate putin din ambele in spatiile comune din casa. Nu-ti fie teama nici de culorile extreme: negrul, verdele tare, albul intens sau rosul. Toate pot imbogati decorul din casa ta si pot transforma cromatic incaperea. Nu uita ca prin culoare poti compensa amenajarea in sine.
Sursa foto: BorU¦łstapeter SPRING 2014

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply