Ce trebuie sa stii inante de a zugravi cu gri

0

Sunt câteva lucruri esențiale pe care trebuie să le știi înainte de a zugrăvi cu gri. În primul rând griul este o culoare provocatoare cu zeci de tonuri și subtonuri, cu nuanțe reci și calde, îndulcite cu nuanțe de albastru și roz. Griurile colorate sunt una dintre cele mai versatile, mai practice și mai frumoase soluții pentru pereții tăi.

ThinkstockPhotos-179126263

Înainte de a zugrăvi cu gri trebuie să știi foarte bine care este preferința ta, care sunt nuanțele care te reprezintă și care sunt cele care se vor armoniza cel mai bine în casă, în funcție de spațiul pe care vrei să-l realizezi.

Dacă ai lumină naturală din belșug pe tot parcursul anului, poți alege nuanțe de gri deschis, perlat și intens, iar dacă ai o cameră întunecată unde lumina naturală este slabă și puțină alege o nuanță caldă și prietenoasă care să lumineze camera, un gri luminos, argitiu, sclipitor, chiar.

Pereții gri sunt o bună soluție pentru pereții cu imperfecțiuni, dar aceasta doar în cazul tonurilor intense, umbrite. În cazul tonurilor luminoase de gri acestea funcționază ca și pereții albi și scot în evidență toate imperfecțiunile. Înainte de a zugrăvi cu un gri luminos sau cu tonuri de gri colorate pereții trebuie perfect reparați și finisați. Folosește un grud final care să uniformizeze peretele și care să scoată în evidență culoarea reală pe care ai ales-o mai ales dacă este vorba despre vreo nuanță fină și apoasă de gri.

O cameră pe care o vei zugrăvi cu gri trebuie corect luminată, pentru că vopseaua gri poate apărea diferită pe parcursul zilei, în funcție de lumină. Asigura-te că încerci pe un eșantion orice culoare ai ales pentru a vedea cum arată în lumina de dimineață, la amiaza, în lumina târzie. Pentru a lumina spațiile care nu beneficiază de lumină naturală alege o nuanță foarte pală de gri, care va reflecta lumina ambientală din lămpi.

Un alt lucru pe care trebuie să-l știi înainte de a zugrăvii cu gri este că trebuie să te gândești înainte la ceea ce vei agăța pe pereți, dar și la culoarea podelelor sau a pieselor de mobilier din cameră. Contrastul este necesar, dar nu trebuie exagerat și nici tolerate excesele, după cum tonurile pieselor de mobilier și a podelelor trebuie să fie în acord.

gray-street-617250_1920

Într-un decor cu pereți gri, culorile de accent sunt esențiale. Culoarile dominante neutre – griul este o culoare neutră – sunt plictisitoare astfel că tonurile de accent trebuie să fie din zona opusă, să varieze și să poată fi schimbate ușor pentru a da un aer nou, din când în când, spațiului. Alege materiale diferite pentru obiectele care vor reprezenta culorile de accent din cameră, pentru că în felul acesta o să existe variație, fără să aglomerezi coloristic spațiul.

Sursa foto: thinkstockphotos.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply