Piatra decorativa: idei si sfaturi

0

piatra-decorativa

Piatra decorativa: idei si sfaturi. E clar că aspectul rugos al pietrei este unul spectaculos. Şi mai spectaculos este faptul că există imitaţie de piatră naturală. Este ideală pentru decorul locuinţelor de bloc, dar şi pentru decorul pereţilor uşori din gips-carton.

Citeste si: Placari murale

Se vinde sub formă de panouri, care au suprafaţa neregulată ca şi a pietrei naturale. Costă mai puţin şi se montează mai uşor decât piatra naturală.

Plăcile ce imită aspectul de piatră sunt, în general, din răşină de poliester asociată cu fibră de sticlă, rezistente la apă şi accesibile în modele diferite (greutate între 6 şi 8 kg/mp panourile marca NMC), se montează repede şi facil, prin îmbinarea lor pe perete şi aplicarea unui adeziv special.

Citeste si: Imitatii de caramida

Piatra decorativa: idei si sfaturi Se intervine apoi cu o vopsea pentru a obţine nuanţa – cărămiziu, ocru, gri, negru sau alb, bej natural sau chiar combinaţiile acestora. Pe lângă montajul rapid şi aspectul natural, plăcile de piatră aparentă au şi avantajul de a izola termic peretele.

Citeste si: Zidarie pentru case pasive

Panourile decorative care imită piatra sunt disponibile în variate modele şi texturi. Totuşi, trebuie precizat că piatra naturală este un finisaj de lux. Ea merită montată într-o locuinţă valoroasă din punct de vedere architectural sau imobiliar.

Foto: NMC

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply