10 trucuri pentru camera de zi

0

10 trucuri pentru camera de zi (2)Camera de zi este camera familiei, este camera socială, este locul în care toți stau împreună așa că vor fi extrem de utile aceste trucuri pentru camera de zi. Scopul sfaturilor care se ascund în spatele acestori trucuri pentru camera de zi este acela de a face încăperea mai furmoasă și mai practică.

Citeste si: Stilul scandinav, detalii si caracteristici

→ Unul din cele mai mari trucuri pentru camera de zi este de a amenaja locul ca unul multifuncțional, în felul acesta toți cei din casă vor găsi o utilitate în această cameră. Camera de zi este camera tuturor. O canapea largă o masă multifuncțională și televizorul sunt elemente care fac din camera de zi camera tuturor.

Citeste si: Echilibrul formelor pentru decoratiunile interioare

→Masa multifuncțională este unul din detaliile esențial pentru camera de zi. Fie că este fixă, fie că este pliabilă, masa multifuncțională poate să fie pe rând sau chiar concomitent loc pentru luat masa, biroul de acasă, locul de joacă al copiilor și, de ce nu, al familiei, dar și spațiul potrivit pentru a face lecții cu cei mici.

→Multe din ideile și trucurile pentru camera de zi depind de spațiul pe care îl ai la dispoziție. O cameră mare este ușor de organizat sistemul zonelor cu destinații specifice fiind cel mai practic. Dar o cameră mică este o provocare. O bună soluție este folosești piese de mobilier mai mici. O canapea cu două locui (eventual extensibilă), în locul unei canapele mari, scaune simple, comode și joase, în locul fotoliilor, o masă pliantă, o masă cu două nivele, în locul unei masuțe de cafea clasice. Renunță la covoare și folosește carpete. Vor face spațiul mai larg și mai fluid.

Citeste si: Masa din casa, o necesitate

10 trucuri pentru camera de zi (3)→Unul din cele mai bune trucuri pentru camera de zi este să o continui, dacă se poate, cu un spațiu exterior, fie că este vorba despre o terasă, fie că este vorba despre un balcon. În nici o variantă nu lăsa această extensie a camerei de zi neorganizată, neamenajată sau nefolosită. Un balcon poate să fie un loc excelent de relaxare, indiferent cât este de mic.

Citeste si: Camera multifuncțională

→Dacă ai o cameră de zi mică, renunță la perdele și la draperii. Folosește rolete albe pentru ferestre care să-ți asigure intimitate și protecția împotriva luminii excesive și folosește peretele pe care este amplasată fereastra. Pune rafturi sau polițe pentru a câștiga spațiu în plus.

10 trucuri pentru camera de zi (4)→Culoarea pereților este esențială și este unul din acele trucuri pentru camera de zi care pot schimba și îmbunătății imaginea acestei încăperi. Culorile pale, deschise la culoare sunt potrivite pentru camerele mici, dar o bună soluție o reprezintă și șocul de imagine pe care îl produce un perete colorat diferit, într-o nuanță tare sau îmbrăcat într-un tapet valoros. Oricum, nu încărca foarte tare pereții, nu aglomera spațiul și dovedește echilibru atunci când alegi detaliile de decor ale pereților.

Citeste si: Canapeaua, conditia necesara si suficienta pentru camera de zi

→Simetria este unul din cele mai practice trucuri pentru camera de zi. Dacă vei organiza camera simetric nu vei da niciodată greș cu aspectul general al camerei. Simetria este bună pentru camerele mari și medii și mai puțin practică în camerele mici.

→Mobila modulară este o soluție excelentă pentru camerele de zi din apartamentele de bloc pentru că le poți combina după nevoie și după placul tău. Alege piese care să realizeze un echilibru între liniile verticale și cele orizontale și evită monotonia unor linii singulare – orizonatale sau verticale.

10 trucuri pentru camera de zi (5)Citeste si:  Cauti o canapea noua? Detalii inainte de a merge in magazin

→Când amenajezi linvingul, începe prin a amplasa piesele de mobilier indispensabile. Dar, titlul de ”indispensabile” nu trebuie să vină dintr-un tipar de amenajare pentru camera de zi, ci din nevoile familiei. În fapt unul din cele mai bune trucuri pentru camera de zi este să renunți la tipare și modele standard. Camera de zi este camera familiei, deci trebuie să reflecte personalitatea familiei. Nu-ti fie teamă să combini, nu ezita să amenajezi după spațiul pe care îl ai, nu după modelele din reviste.

Citeste si: 10 motive pentru care sa alegi o canapea cu doua locuri

→Unul din cele mai importante trucuri pentru camera de zi este lumina. Camera de zi trebuie să fie luminoasă, veselă, calmă și confortabilă, iar lumina are o importanță majoră. Dacă camera de zi este întunecoasă folosește culori calde și luminoase (galben, alb strălucitor, accente de metal și surse suplimentare de lumină, mai ales pentru colțuri).

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply