10 idei simple pentru camera copilului

0

camera copilului

Camera copilului trebuie sa fie un mic unvers unde sa existe un loc potrivit pentru joaca, altul pentru invatatura si un altul pentru odihna. principala caracteristica pe care trebuie sa o indeplineasca camera unui copil este multifunctionalitatea si asta intr-un spatiu relativ mic. pentru toate acestea aceste 10 idei simple pentru camera copilului iti vor fi de folos, indiferent cat de mare este copilul tau sau cat de mica camera lui!

1. Colaboreaza cu copilul tau atunci cand ii aranjezi camera. In fons nici tie nu ti-ar placea ca cineva sa-ti amenajeze dormitorul sau bucataria fara sa te intrebe.
2. Ia in calcul dorintele copilului si ideile lui, atata vreme cat sunt realizabile. Eventual adapteaza-le, dar niciodata nu le respinge in forta.
3. Gaseste un elemnt comun pentru camera copilului. Poate sa fie culoarea, sau detaliile pieselor de mobilier. Asta ajuta la organizare si fac spatiul sa para mai mare si il echilibbreaza.
4. Accepta gustul copilului tau. Fie ca e vorba de filme, sport, masini, printese sau eroi de poveste, tine cont de parerea copilului tau si implica-l in amenajare (va fi fericit ca are un cuvant de spus in decorarea camerei sale). Asculta-i ideile si indruma-i pasii catre un design care sa reflecte personalitatea lui.
5. Evita folosirea multor culori in mod necontrolat, pe ideea ca “trebuie sa fie vesel, pentru copii”. Nuantele deschise sau pastelate constituie un fundal ideal pentru dezvoltarea unei personalitati “colorate”. Gusturile se educa de la cea mai frageda varsta, asa ca ofera-i copilului tau ocazia de a se dezvolta intr-un mediu studiat.
6. Mobilierul modular reprezinta o investitie pe care o vei aprecia in timp. Copiii cresc repede, gusturile si preocuparile lor evolueaza de la o zi la alta, iar camera lor va trebui sa tina pasul cu aceste schimbari. Mobilierul modular se poate configura diferit in mod repetat, conferindu-i de fiecare data alt aspect, astfel ca ea sa fie perceputa mereu ca fiind ceva nou. In plus, poti usor sa adugi piese noi sau sa le elimini pe cele care nu mai sunt necesare.
7. Pardoseala este recomandabil sa fie moale, calduroasa si placuta la atingere, dar totodata si usor de curatat. Atentie ca mocheta aleasa: sa fie antistatizata (sa nu se electrizeze) pentru a nu atrage scame, resturi de hartie etc. Copiilor le place sa umble desculti, asa ca folosirea mochetei reprezinta o solutie la indemana.
8. In camera copilului care merge la scoala sunt doua elemente de maxima importnta: biroul si scaunul de la birou. Este foarte important sa fie pe masura copilului.
9. Alege un pat comod si mare. Salteaua trebuie sa fie de cea mai buna calitate pentru a avea grija de coloana vertebrala.
10. Lumina din camera copilului trebuie sa fie multa si santoasa. In plus trebuie sa-i satifaca toate nevoile, de la cititul in pat, la munca de scolar la birou, pana la lumina multa pentru toata camera.

Secretul unei camere de copil
Camera copilului, inspirata din natura

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply