Zona de luat masa. Cum o amenajezi

0

locul de luat masa (2)Zona de luat masa este foarte importanta in casa, fie ca este o casa mica, fie ca este o casa mare. Zona de luat masa este locul in care se aduna toti ai casei, cel putin o data in zi si este locul pe unde trec toti ai casei de mai mult ori, in fiecare zi.

Zona de luat masa poate sa fie si locul unde ne primim invitatii, uneori chiar daca este amenajat in bucatarie, sau poate fi o zona special dedicata. Indiferent cum, zona de luat masa trebuie sa fie placuta si confortabila.

Citeste si: Frumoasa camera mica

In cazul apartamentelor obisnuite zona de luat masa este amenajata deseori in bucatarie si rar se gaseste in camera de zi un loc potrivit. O solutie care poate sa mareasca spatiul si sa faca posibil un loc pentru luat masa este bucataria deschisa spre living. Chiar si asa zona de luat masa are la dispozitie un spatiu mic, deseori neprietenos.

locul de luat masa (4)Exista insa cateva solutii care pot sa-ti ofere placerea de a avea un loc de luat masa. Daca locul ramane in bucatarie o buna solutie o reprezinta mesele care se pliaza pe o parte si care aduc un spatiu suplimentar la nevoie. Scaunele pliante sunt si ele binevenite si necesare in bucatariile mici.

Citeste si: Trei mese spactaculoase

Oricum daca zona de luat masa ramane in bucatarie, mobila din bucatarie trebuie sa fie multifunctionala pentru a indeplini toate scopurile, trebuie organizata pe verticala pentru a face economie de spatiu, iar zona trebuie mentinuta in perfecta ordine pentru ca dezordinea este inamicul principal al spatiului.

Citeste si: Trucuri pentru bucatarie. Idei si opinii

locul de luat masa (1)Masa, scaunele si pozitionarea acestora pentru locul de luat masa trebuie alese in functie de forma si dimensiunea bucatariei. Daca avem o bucatarie lunga si ingusta, amenajeaza locul pentru luat masa pe una dintre laturile inguste. O alta solutie este montarea unei mese inguste rabatabila in continuarea blatului de lucru.

Pozitionarea mesei este foarte importanta in cazul incaperilor de mici dimensiuni. Masa lipita de perete sau pe colt sunt solutiile ideale. In camerele mici in care este amenajata o zona de luat masa conteza enorm culoarea peretilor (ideale nuantele deschise si luminoase), conteaza ca incaperea sa fie cat se poate de luminoasa (renunta la perdele, daca trebuie) si alegerea unor dimensiuni optime ale pieselor de mobilier (o masa rodunda care se pliaza cand nu se sta la masa, pe o parte, masa pe roti, mese rabatabile), dar totul raportat la numarul persoanelor din familie.

Citeste si: Aceasta este bucataria perfecta

locul de luat masa (3)Daca poti amenaja un loc de luat masa in alta parte decat in bucatarie posibilitatile sunt mult mai variate. In acest caz masa este cea care da tonul. Dimensiunea acestia este proportionala cu spatiul pe care il ai la dispozitie sau mai mica decat acesta. Oricum intre laturile mesei si perete trebuie sa ramana cel putin un metru, ideal fiind un metru si jumatate. Poti aseza masa lipita de perete, dar masa pe mijloc ramane solutia ideala. O excelenta solutie ramane mereu masa rotunda care face economie de spatiu.

Citeste si: Bucatarie alba. O solutie perfecta

Zona de luat masa nu are nevoie de alte piese de mobilier. Poti adauga totusi o servanta pentru vesela sau un blidar. Adauga o oglinda, care sa fie pozitionata astfel incat sa amplifice lumina naturala si sa deschida spatiul. Ideale pentru zona de luat masa raman piesele de mobilier transparente care lasa spatiul aparent liber, fara sa afecteze functionalitatea acestuia.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

 

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply