Bucatarie alba. O solutie perfecta

0

O bucatarie alba poate parea la prima vedere (asa cum este si bucataria cu mobila neagra) o provocare.

Am cateva argumente care dovedesc ca o bucatarie alba este o solutie perfecta. In primul rand mobila de bucatarie alba confera o eleganta deosebita locului si ii da un aer de incredere. Mobila de culoare alba in bucatarie este ideala mai ales in cazul celor de dimensiuni standard cum sunt cele mai multe din bucatariile noastre.

Citeste si: Mobilier mobil in bucatarie

In bucatarie, impresia data de mobila alba este aceea de curatenie deplina, de spatiu mare si aerisit. O solutie excelenta este cea in care folosesti mobila de bucatarie alba luciasa, lacuita, care amplifica impresia de luminozitate si da un aer luxos locului. O bucatarie alba are nevoie de cateva accente de culoare, dar acestea nu trebuie sa fie neaparat in contrast. In fapt toate celelalte culori sunt in contrast cu albul, iar folosirea unor nuante pastelate, cum este cazul in imaginile noastre, vor da un efect cromatic de ansamblu deosebit. Este bine venita o masa cu blat de sticla, dar una cu blat alb o sa se integreze perfect locului.

Bucatarie alba (5)

Dezavantajul pentru o bucatarie alba este monotonia cromatica, dar problema se poate rezolva folosind accente de culoare tari (portocaliu, rosu, albastru sau verde, olive) pentru unele din accesori. Nu trebuie adaugata prea multa culoare intr-o bucatarie alba pentru ca … albul se contamineaza si se coloreaza usor cu doar cateva pete de culoare.

Citeste si: 5 idei simple pentru bucatarie

Intr-o bucatarie alba este recomandat ca accesoriile si eletrocasnicele sa fie de inox. Evita-le pe cele negre care vor da imaginea de musca in lapte, vor  atrage atentia si vor eclipa mobilierul. Este important ca intre pereti si podele sa existe un echilibru cromatic.

Bucatarie alba (2)Nu uita ca o bucatarie alba poate fi innobilata cu un blat de marmra sau piatra alba care vor face din acest sector al bucatariei un punct de atractie. Dar daca doresti un aspect modern pentru o bucatarie alba, puteti indrazni un blat portocaliu de cuart sau un blat de sticla multicolor.

O bucatarie alba o sa fie cu adevarat foarte frumoasa daca o sa fie bine utilata, organizata si ordonata. In ceea ce priveste curatenia intr-o bucatarie alba aceata este, evident, o conditie pecare o poti indeplini cu destula usurinta, ingrijind bucataria constant. Este obligatorie hota.

Citeste si: Plante potrivite pentru bucatarie

In loc de final un ultim sfat pentru o bucatarie alba perfecta: foloseste spoturi de lumina, nu neon pentru lumina loc duce si intensa, iar lumina naturala filtreaz-o cu o perdea in culoarea podelelor. Ansamblul o sa fie mereu scaldat de o lumina dulce indiferent daca afara este inorat sau soare puternic.

Foto: Dan Vezentan, Revista Casa si gradina

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply