Bucatarie cu mobila neagra

0

O bucatarie cu mobila neagra pare o provocare si te poate duce cu gandul la excentricitati pe care un om obisnuit nu si le-ar putea permite. Fals! O bucatarie cu mobila neagra poate sa fie o alternativa si pentru o casa mica si pentru una mare. Exista ideea ca in bucatarii se folosesc in special culori deschise, si ca alb, crem, sau alte culori pastel sunt cele mai bune alegeri. Mobila neagra in bucatarie este evitata pentru ca se crede ca ar da o imagine sumbra incaperii si ca micsoreaza vizual spatiul. In parte adevarat, in parte fals.

bucatarie cu mobila neagra (1)

O bucatarie cu mobila neagra obliga la contraste cromatice ceea ce determina alungirea si extrinderea vizuala a spatiului. Moblia neagra intr-o bucatarie zugravita in alb o sa para mai mica decat este in realitate si va da senzatia de spatiu si largime.

Citeste si: 5 idei simple pentru bucatarie bucatarie cu mobila neagra (2)

O bucatarie cu mobila neagra este o culoare moderna, intalnita din ce in ce mai mult in propunerile de design interior. Mai toate elementele, indiferent de dimensiune, pot contribui la crearea unui “decor negru”: decoratiuni, materiale, accesorii, piese de mobilier, pana si peretii, pardoseala sau tavanul. Evident nu vor fi toate negre. Daca alegi insa mobila neagra peretii si podelele trebuie sa fie in contrast. Regula este valabila si invers, desi efectul vizual placut este mult mai puternic in cazul mobilierului negru.

Reusita unei amenajari depinde foarte mult de paleta cromatica folosita si de modul in care acestea sunt combinate. Esentiala este cantitatea de lumina naturala care patrunde in incapere, precum si de dimensiunea camerei. Bucataria cu mobila neagra tolereaza orice alte accente de culoare, negrul avand calitatea unica de a se aseza bine langa oricare alta culoare. In pluseste greu de spus ca negrul se va demoda vreodata.

Citeste si: Plante potrivite pentru bucatarie

Una peste alta daca nu stii ce culoare sa alegi mergi pe varianta de bucatarie cu mobila neagra. Zugravestii peretii in alb sclipitor, alege podele gri sau ocru si accente de culoare verzi sau galbene. O alternativa pot si culorile metalice: auriu si cupru. Rezultatul este spectaculos. Pentru podele si pereti albi alege accente de culoare foarte tari: portocaliu, roz aprins sau verde viu. Daca indraznesti incearca o combinatie soc adaugand rosu in cea mai aprinsa nota pe care o gasesti.

Sursa:  decosee.com / houzz.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply