Aceasta este bucataria perfecta

0

bucataria perfectaBucataria aceasta este bucataria perfecta. Am stat, in total, vreo cateva ore in aceasta bucatarie, am baut o cafea, am mancat dupa ce am incropit repede o cina usoara. O salata si pui la cuptor. Am plecat din bucataria perfecta dupa un mic dejun perfect: lapte cu cafea, gem de gutui si cornuri calde cu unt. Cornuri cumparate! Am plecat cu convingerea ferma ca am stat cateva ore in bucataria perfecta.

Cred ca aceasta bucatarie este, daca nu singura bucatarie perfecta, atunci una din cele care pot avea titlul de bucataria perfecta. Va povestesc si va dau detalii in cele care urmeaza.

Citeste si: Trucuri pentru bucatarie. Idei si opinii

Bucataria perfecta este o bucatarie mica. Este insa foarte luminoasa. Exista ideea ca un spatiu alb este rece si sobru, dar cu toate acesta bucataria aceasta, desi este una in proportie de 90% alba este foarte calda. De unde vine caldura aceasta speciala si confortul vizual intr-o incapere cu pereti albi, cu tavanul alb si cu mobila alba? Caldura are mai multe surse. In primul rand pereti sunt vopsiti in alb, dar exista un model in relief care da contur si care face umbre discrete pe pereti ceea ce indulceste asprimea culorii albe imaculate. Apoi, este o vopsea lucioasa astfel ca totul capata adancime si volum.

Citeste si: Idei creative pentru bucatarie

bucataria perfectaO sursa fantastica de caldura sunt accentele de culoare de la vasele insirate pe rafturile deschise care decoreaza unul din pereti, dar si placile de gresie sub forma de sah (cu greu iti opresti pornirea de a sari pe ele intr-un picior), precum si din fereastra mare, care da intr-o curte inundata de verdeata si lumina.

Se poate spune ca decorul de dincolo de cadrul ferestrei intra in bucatarie si o coloreaza. Decorul este filtrat si temperat, in miezul zilelor de vara, de o perdea diafana din tul alb, des si greu.

Cea mai colorata parte din bucataria perfecta sunt cele doua randuri de faianta albastra ca cerneala amplasate deasupra chiuvetei si cele cateva castroane colorate insirate cuminte pe polite.

Citeste si: Bucatarie alba. O solutie perfecta

Culmea este ca bucataria perfecta nu are mobile din ultima generatie, nici dulapuri sofisticate, nici cine stie ce utilari. Mobila este facuta de comanda din lemn de fag vopsit in alb. Piesele de mobilier sunt unitare, dar nu au pretentia ca sunt la fel.

Bucataria perfecta este incredibil de practica pentru ca tot ce ai nevoie este la o intindere de mana distanta, totul este atat de bine organizat incat in bucataria perfecta nu este niciodata dezordine. Exista cateva detalii nichelate care dau un accent modern: manerele dulapurilor si sertarelor, bara de deasupra chiuvetei, unde sunt agatate toate instrumentele folositoare pentru umblat in oale si gatit.

bucataria perfectaNu pare, dar aceasta bucatarie este bine utilata.

Exista o masina de cafea super-sofisticata, un aragaz, care are tot ce-si poate dori un maestru bucatar si alte obiecte de bucatarie care stau insirate pe rafturi in dulap fiind, chiar si asa, la indemana. Desi in bucataria perfecta se gateste in fiecare zi locul central este masa patrata cu patru scaune, exclusiv destinala pentru a sta la masa.

Citeste si: 10 idei istete pentru bucataria ta

Fata de masa este nota de finete a… artistului. Galbenul tare lumineaza toata incaperea si o umple de soare. Fantastic, in bucataria perfecta, este ca toata imaginea se schimba doar schimband fata de masa.

Daca fata de masa este rosie, toata incaperea ia foc, daca fata de masa este albastra, ai senzatia ca esti pe o insula mica in mijlocul marii, iar daca este verde este ca si cum ai manaca in poienita. Acest detaliu era cel care explica culoarea naucitor de alba a pretilor. Si numai dupa ce l-am observat am primit si explicatia pentru cum a fost gandita aceasta bucatarie perfecta.

Toata amenajarea a pornit de la masa alba, cu patru scaune albe si de la fetele de masa in culori intense si iuti. Si, plecand de la cateva fete de masa colorate, s-a ajuns la bucataria perfecta.

bucataria perfecta

Sursa foto: ©Robert_Kneschke/Fotolia /

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply