Trei trucuri de întreținere pentru covoarele noi

0

Trei trucuri de întreținere pentru covoarele noi (2)

Covoarele noi sunt binevenite. Un covor nou aduce un aer proaspăt în casă și este un element de căldură și confort. Ceea ce contează este modul în care vei întreține un covor nou, iar aceste câteva detalii sunt esențiale pentru a te bucura de calitatea de covor nou a acestuia pentru multă vreme.  

Curatarea covoarelor. Cateva sfaturi

1. Se spune că un covor nou nu trebuie aspirat decât după ce este bine călcat în picioare, vreme de vreo două luni. În fapt este un mit. Un covor nou poate fi aspirat fără probleme după 7-10 zile de la momentul în care a fost întins pe jos. Un covor nou va elimină prin aspirare fibre scurte. Cantitatea de fibre scurte, care este extrasă din covor, în primele câteva săptămani după ce a fost pus pe jos, poate părea dramatică, dar în realitate este doar o foarte mică proporție care nu va afecta în nici un fel aspectul și performanțele covorului. Mai mult curățarea periodică a covorului este cea mai bună cale de întreținere a acestuia.

Covorasele, un beneficiu pentru confort si amenajare

2. Covoare barieră. Le-am numit așa pentru că sunt un fel de covoare de sacrificiu, care salvează covorul nou sau pe cel mare. Toate podelele se murdăresc, iar imaginile ideilice cu podele strălucitoare mereu sunt doar în poze, și nu au nimic-nimic în comun cu realitatea. Covoarele de lâna, cele din fibre naturale se murdăresc mai repede și mai mult decât cele din fibre sintetice, care de regulă sunt mai ușor de curățat. Este o idee bună să protejezi covorul nou cu un covor intermediar care să adune murdăria. Covoarele tampon trebuie curățate periodic și spălate dacă este nevoie.

Covoare din iuta. Avantaje si dezavantaje

3. Curată îndată ce s-a murdărit. Este foarte important că orice pată să fie îndepărtată imediat. Nu frecă petele, ci doar taponeaza locul. Reziduuri solide pot fi indepărtate cu un cuțit, iar reziduurile grase pot fi tratate cu soluții degresante puse pe o carpă absorbantă, prin tamponare. Lichidele se curată cu o cârpă absorbantă curată, prin tamponare. Urmă se îndepărtează cu șampon sau detergent de vase ori cu produse speciale pentru curățarea covoarelor.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply