Curatarea covoarelor. Cateva sfaturi

0

Pentru ca vin Sarbatorile, curatenia din casa este pe lista cu prioritati, asa ca iata cateva sfaturi simple pentru curatarea covoarelor.

curatarea covoarelor

Exista mai multe metode de a curata un covor. Doua dintre cele mai cunoscute metode pentru curatarea covoarelor: curatarea uscata si cea cu abur. Exista si solutia curatarii chimice, dar aceasta este cea mai dificila pentru ca impune ridicarea covorului si transportul lui la un centru specializat.

Citeste si: Cinci greseli pe care le faci cand folosesti aspiratorul

Curatarea covoarelor in mod uscat este ceea ce facem de fiecare data cand folosim aspiratorul, dar la aceasta se pot adauga si solutii speciale cu spuma care scot murdaria din covor, care ulterior este aspirata. Cantitatea de umezeala este mica, covorul ramane uscat si curat. Exista tot felul de solutii care scot murdaria din covor si care apoi se solidifica pentru a putea fi aspirate.

Citeste si: Solutii de curatat neconventionale si practice

Cea mai buna cale de curatare a covoarelor este cea cu abur. Covorul este efectiv spalat in locul in care se afla, iar murdaria si eventualele pete sunt complet indepartate. Curatarea covoarelor prin aceasta metoda inseamna distrugerea a 99% dintre alergeni. Procedura se face insa inceata si poate dura o zi intreaga, dar merita din plin. Curatarea cu aburi foloseste apa incalzita la 240-260 grade. Aburii sunt injectati in covor, apoi aspirati. Procedura nu foloseste chimicale, decat pentru petele greu de scos.

Citeste si: Solutii eco cu ceai pentru intretinerea casei

Modul in care vei proceda la curatarea covoarelor depinde de tipul acestui covor. Intr-un fel vei curata o mocheta, si in alt fel un covor persan, fin sau unul din matase. Alege mereu solutiile potrivite pentru covorul tau si nu folosi niciodata cantitati mai mari decat cele recomandate. In plus ai grija sa nu aspiri covorul umed cu un aspirator care nu permite aceasta solutie pentru ca se poate strica.

Sursa: bhg

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply